Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucu, 112 Acil Sağlık hizmetlerinde çalışan personel ücretsiz yemek yardımına kavuştu. Konu ile ilgili Devlet Memurları Yiyecek Yardım Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Söz konusu yönetmeliğe göre; 112 Acil Sağlık hizmetlerinde çalışan personel, İl Sağlık Müdürlüklerince belirlenecek olan Sağlık Bakanlığı'na bağlı en yakın yataklı tedavi kurumlarında hastalar için oluşturulmuş yemek servislerinden veya İl Sağlık Müdürlüklerinin yemek servislerinden ücret ödemeden yararlanacak.
Hizmetin kesintisiz olması nedeniyle görev yerinden ayrılamayacak durumda bulunan 112 personeline ise ücretsiz kumanya dağıtılacak. Yapılan değişiklikle 112‘de görevli personele aylık 75 TL civarında katkı sağlandı. Ücretsiz yemek hakkından 112’de çalışan sözleşmeli personel de faydalanacak.
 
“112 personeli için yaptıklarımızla vatandaşlarımız için göstermiş oldukları fedakârlıkların karşılığını vermemiz mümkün değil.“ diyen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, kısa bir süre önce de Ek Ödeme Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak 112 personeline ek puan verilmesini sağladıklarını hatırlattı.
 
Bakan, ayrıca 112 personelinin kıyafet bedellerinin karşılanması için özel düzenleme yapma konusunda Maliye Bakanlığı ile anlaştıklarını belirtti. (CİHAN)