KKTC"de 19 Nisan"da yapılacak erken genel seçim öncesinde iktidardaki Cumhuriyetçi Türk Partisi"nden (CTP) Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar"ın, ana muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi (UBP) taraftarı bir kadına, “UBP kazanınca orgazm mı olacaksın?” dediği ileri sürüldü. Skandal iddia, siyaset dünyasını karıştırdı.
Olayı Havadis gazetesi yazarı Levent Özadam gündeme getirdi. Özadam, Bakan Usar"ın UBP"li bir kadına, “UBP kazanırsa orgazm mı olacaksın?” dediği şeklinde yaygın iddialar olduğunu belirtti. “Orgazm” sorusuna hedef olduğu kaydedilen Sıdıka Kumyalı ise, Milliyet"e yaptığı açıklamada, olayın Gazimağusa Çayırova"da geçen pazar piknik yaparken meydana geldiğini söyledi. Kumyalı, “Bakan Usar, piknik alanında masamıza gelip kime oy vereceğimizi sordu. Eşim de, "Turuncu (UBP"nin rengi) atkılarımızdan belli olmuyor mu?" dedi. Bunun üzerine Usar bey, UBP kazanırsa çok mutlu olacağını söyledi” şeklinde konuştu.
Sıdıka Kumyalı diyaloğun bu aşamasında kendisinin söze karıştığını ve “Ben de mutlu olacağım” dediğini aktardı. Kumyalı, “Daha sonra, Bakan bey bana, "UBP kazanınca orgazm mı olacaksın?" gibi nahoş bir soru yöneltti. Bunun üzerine tartışma çıktı. Daha sonra Bakan gelerek özür diledi. Ben özrünü asla kabul etmiyorum. Bayağı bir içkiliydi. Bu nasıl bir Bakan? Bir Bakan böyle nasıl konuşur? Olayı mahkemeye taşıyacağım” ifadelerini kullandı.

Tehdit etti
Sıdıka Kumyalı, eşi Hüseyin Kumyalı"nın Bakan Usar"a tepki göstermesi üzerine, Bakan"ın, eşini, “Sana meydan dayağı attırırım” diye tehdit ettiğini söyledi.
Tartışmaların yaşandığını Havadis gazetesine doğrulayan Bakan Usar, aleyhindeki iddiaları reddederek, “tanımadığı bir kadının kendisine hakaret ettiğini ve yalancılıkla suçladığını” ileri sürdü.
Usar, ağzından taciz edici bir söz çıkmadığını savundu.

MİLLİYET