Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın Aydın Doğan"la ilgili “yapacağım” dediği açıklamalarını bugün ya da yarın yapması bekleniyor.
Aydın Doğan"a, hafta içinde meydan okuyan Başbakan Erdoğan"ın bugün yapılacak AKP Beyoğlu ya da yarın yapılacak olan Şişli kongrelerinde konuşabileceği belirtiliyor. Doğan Grubu, Erdoğan"ın sözlerini “şantaj” olarak nitelemişti.

Başbakan Erdoğan, 7 Eylül"de, İstanbul"da partisince düzenlenen bir ilçe kongresinde, Aydın Doğan"a ve medya grubuna şu sözlerle meydan okumuştu: “Senin maaşlı köşe yazarların var. Silahşörlerin var. Benim o kadar köşe yazarım, silahşörüm yok” demişti.

DOĞRULAR YAZILSIN

Cevap hakkına saygı duymanın bir yayıncının ilk öğrenmesi gereken mesele olduğunu belirten Erdoğan, “Cumartesi pazarlar hariç. Ordan bu işi takip edeceğiz. Ve bu bahse, temenni ederim ki kaldığımız yerden devam etmeyelim. Hafta içerisinde bu konuda doğrular yazılsın çizilsin bize de cumartesi, pazara böyle bir şey kalmasın. Ama devamı halinde cumartesi pazar yine İstanbul ilçe kongrelerindeyiz orada gerekli olan cevaplar verilmeye devam edecektir” diyerek Doğan"a meydan okumuştu. Erdoğan"ın ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Fırat da, Aydın Doğan"ın Ceyhan"da rafineri kurmak için bedava Hazine arazisi istediği, kağıtta haksız kazanç elde ettiği iddialarında bulunmuştu.

Ders: Özgürlük Konu: Gözaltı

İTÜ"nün 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı dün üniversitenin Ayazağa Kampusu"nde düzenlenen törenle başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın da katıldığı törende, öğrenciler salona alınmadı. 12 Eylül"ün 28. yılına denk düşen açılış töreninde protesto gösterisinde bulunan öğrencilerden 18"i kampusta yoğun güvenlik önlemi alan polis tarafından ağızları kapatılarak gözaltına alındı. Erdoğan, öğrencilerin alınmadığı salonda “sevgili öğrenciler” diye başladığı konuşmasında, üniversitelerin siyasi, devlet ve hükümet müdahalelerden uzak olması gerektiğine vurgu yaptı. Erdoğan, “Fikirlerin en özgür ve demokratik bir biçimde ifade edilebildiği saygı gördüğü bir üniversite ortamında hiç kimse rahatsız olamaz, olmaya da hakkı yoktur. Bütün üniversitelerimizde birbirine saygı çerçevesinde, en aykırı fikirler dahi serbestçe yer bulabilmeli, tartışılabilmelidir” diye konuştu.

3 kuruşluk tazminat hâkimi sanık yaptı

Adalet Bakanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı 3 yeni kuruş tazminat ödemeye mahkûm eden Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Başkanı Sevgi Övüç hakkında “görevi ihmal” suçunu işlediği iddiasıyla dava açtı. Açılan dava, kulislerde

“3 kuruşluk tazminatın” rövanşı olarak değerlendirildi. Başbakan Erdoğan"ı mahkûm eden hakim, Yargıtay"da "sanık" sıfatıyla yargılanacak. Şehitlere “kelle” dediği iddiasıyla mahkeme tarafından 3 yeni kuruş tazminat ödemeye mahkum edilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili karar Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından da onanmıştı.

VİZE ŞAHİN"DEN

Başbakan Erdoğan ile ilgili verdiği mahkûmiyet kararının ardından iki ayrı müfettiş soruşturması geçiren Övüç hakkında, bir davaya ilişkin gerekçeli kararı geç yazdığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Mahkeme Başkanı Övünç için yargılama vizesi Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin tarafından verildi.