AYDINPOST ÖZEL

Bahçeşehir Koleji"nin 16.sı bugün Aydın"da açıldı.
Aydın Valisi Mustafa Malay, İçişleri eski Bakanı Nahit Menteşe, AK Parti eski Milletvekilleri Ahmet Rıza Acar ve Semiha Öyüş, Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dündar, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Çağlayan, Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan Bahçeşehir Koleji Müdürü M. Akif Yılmaz, “Böylesine büyük bir katılım için çok teşekkür ediyoruz. Bu alan yıllardır medeniyete ev sahipliği yapmış bir alan. Efeler diyarına yakışacak bir kurumu hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 16.sı açılan Bahçeşehir Koleji"nin Aydın"a açılmasında katkısı olanlara yürekten teşekkür ediyorum. Başarılı olacağımızın da bilinmesini istiyor ve bu konuda söz veriyoruz” diye konuştu.
Yılmaz"dan sonra Bahçeşehir Koleji"nin Aydın kurucularından Durali Sancar ile Kamil Tamtürk de davetlilere seslendi.
Törende konuşan Bahçeşehir Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Türkiye"nin kalkınmasının ancak eğitimle mümkün olabileceğinin altını çizerek, “Çok güzel bir okul daha açıyoruz. Aydın"a ve Aydınlılara hayırlı olsun. Eğitim olmadan, medeniyet olmuyor. Öncelikli işimiz eğitim olmalı. Daha çok mesafe almamız lazım. Eğitim, artık bir sektör haline geldi. Devlet imkanlarıyla da iş bu kadar olabiliyor. Ancak bugün açacağımız bu okulun özellikleri, dünyanın neresine giderseniz gidin oradakilerle aynıdır. Fiziki çap olarak belki ufak olabilir ama, içerideki donanımlar Avrupa"da bile pek çok okulu geride bırakır” diye konuştu.
Yücel konuşmasının ardından, kurucu Kamil Tamtürk"e şilt takdim etti.
Vali Mustafa Malay"ın da konuşmasını tamamlamasıyla birlikte açılış kurdelası kesilen Bahçeşehir Koleji Aydın"ın kapıları davetlileri açıldı.
Eski Bakan Nahit Menteşe ile birlikte koleji dolaşan Enver Yücel, misafirleriyle de yakından ilgilendi.

İşte açılıştan Aydınpost objektiflerine yansıyanlar…



Fotoğraflar: Elvan ÇETİN