Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesindeki polis karakolunda gerçekleşen canlı bomba saldırısının çok yönlü ele alınması gerektiğini belirterek, “Pınarbaşı coğrafyamızın tam ortasıdır, Türkiye’nin neresinden gelirseniz geliniz oraya ulaşmak için bir yol mesafesi kat etmeniz gerekmektedir. Bu kadar yolu teröristler yada bu saldırıyı yapanlar nasıl kat etmiştir, bunu emniyet güçlerimizin derinlemesine incelemeye almasında yarar vardır.” dedi.

MHP Genel Merkezi’nde düzenlenen 'Siyaset ve Liderlik Okulu 6. Dönem Sertifika Töreni’nin çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Devlet Bahçeli, Kayseri’deki polis karakoluna yapılan saldırı sonucu bir polisin şehit olduğunu, 18 vatandaşın ise yaralandığını hatırlatarak, bu olayın çok yönlü ele alınması gerektiğini belirtti. Pınarbaşı’nın Türkiye coğrafyasının tam ortasında olduğuna dikkat çeken, Bahçeli, şöyle devam etti: “Türkiye’nin neresinden gelirseniz geliniz oraya ulaşmak için bir yol mesafesi kat etmeniz gerekmektedir. Bu kadar yolu teröristler yada bu saldırıyı yapanlar nasıl kat etmiştir, bunu emniyet güçlerimizin derinlemesine incelemeye almasında yarar vardır. “

“TERÖRLE MÜCADELEDE, İÇİŞLERİ BAKANI BİR ÖNCEKİ İÇİŞLERİ BAKANI’NA GÖRE OLDUKÇA BAŞARILIDIR”

Bir başka gazetecinin Uludere konusunda hükümetten farklı açıklamalar geldiğini sorması üzerine ise Bahçeli, “MHP olarak siyasi iktidarın yöneticileri arasındaki farklı düşüncenin tartışmasını yapmamız doğru olmaz. Bu tartışmaya onlar son vermelidir. Kim haklıdır, kim hasızdır parti yönetimi bunu netleştirmelidir. Ancak Sayın İçişleri Bakanı demokratik açılım zırvasıyla meşgul olan bir önceki İçişleri Bakanı’na göre oldukça başarılıdır. Bu başarıyı gölgeleyecek bir tartışma zeminine bu ülkeyi sokmamak lazım. Kamuoyu nezdinde İçişleri Bakanı’nı eleştirecek yerde 10 yılı aşkın sürede terörle mücadelenin hangi aşamasını kiminle yaptıklarını kimin daha etkili uygulama koyduğunu parti yönetimi ortaya koymalıdır.” ifadelerini kullandı.