AYDINPOST HABER SERVİSİ-Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir dizi programlar için Aydın'daydı.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'NİN İLK DURAĞI BUHARKENT

Çeşitli açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Aydın'a gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli ilk olarak MHP'li Buharkent Belediyesi'ni ziyaret etti.
Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, "Libya'daki Türkleri taşıyan gemileri törenle karşılamak yerine sayın başbakan aziz dostu Berlusconi ile anlaşarak 25 Bin Türk vatandaşını İtalya veya Malta'ya taşımalıydı. Libya konusu çok önemli. Çocuklarının rızkını kazanmak için Libya'ya giden Türk vatandaşları bir an önce Libya'dan tahliye edilmesi gerekmektedir. 1-2 gemiyle 25 Bin kişi kurtarmak zordur. İ,lk gemiyi törenle karşılamak yerine süratle Türk vatandaşları İtalya ve Malta'ya
taşınmalıydı. Vatandaşlarımız kritik bölgeden bu şekilde daha hızlı tahliye edilebilirdi. 1600 kişilik gemileri karşılayarak bir tören yapmanın amacı yok. Can güvenliği olmayan bir saatte herş4eyin değiştiği bir ortamda bulunan vatandaşlarımız en kısa sürede güvenli bölogeye taşınmalı. O kadar uluslar arası ilişkileri olduğu söylenen ve Berlusconi gibi aziz dostu bulunan sayın Başbakan, İtalya'yla görüşüp Türk vatandaşlarımızı oraya naklettirebilirdi. Önümüzdeki günlerde bunlar başlatılabilir"
dedi.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, Başbakan'ın MHP'nin genel seçimlerde baraj altında kalabilir söylemlerine karşılık olarak, "Bizim polemikler içine girme gibi bir ihtiyacımız yoktur. 12 Haziran'da vatandaşımızın tercihleri bunu gösterecektir" dedi.
Buharkent'te yapılan konuşmaların ardından toplu konut temel atma törenini ve tapu teslim törenini yapan MHP Genel Başkanı Bahçeli, daha sonra Nazilli'ye hareket etti.

BAHÇELİ NAZİLLİ'DE HALKA SESLENDİ

Aydın'da bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, Buharkent'teki ziyaretlerinin ardından geldiği Nazilli'de toplu açılış ve temel atma törenine katılarak vatandaşlara seslendi.
Belediye meydanında yaklaşık 5 bin kişiye seslenen Devlet Bahçeli, vatandaşlardan 12 yıllık MHP iktidarı için oy istedi. 12 Haziran'da milletvekili genel seçimleri olacağını hatırlatan Devlet Bahçeli, "Cumhuriyet'in kurulduğu günden bugüne kadar ülkemizde çok sayıda milletvekili seçimleri oluştur. Zaman zaman tek başına siyasi partiler iktidar olmuş, zaman zaman ülkenin yönetimsiz kalmaması için koalisyonlarla ülke yönetimine siyasi partiler katkı sağlamıştır. Bugünkü siyasi iktidara kadar 57 hükümet ülkeyi yönetmiştir. Bu hükümetler arasında Atatürk, İnönü dönemi, Celal Bayar, Adnan Menderes, Turgut Özal, Demirel dönemleri vardır. Her biri mutluluk ve refahımızı artıran geçmiş hükümetler dönemini, siyasi hayata yeni girenler veya var olan siyasi partilerde başbakanlık sorumluluğunu yeni üstlenmiş olanlar Cumhuriyet tarihinden bugüne var olan siyasi partilere, genel başkanlarına saygılı, vefalı ve onların hizmetlerini inkar yolunu tercih etmemelidir. Şimdi bakıyorsunuz bir alacakaranlıkta kurulmuş olan, yıllarca Meclis dışında kalan, sonra CHP'yle göz kırparak Siirt'ten milletvekili sıfatı kazan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ne başlamışsa 59 hükümet döneminde başladığını söyleyerek, geçmişi inkar ederek ne varsa kendi döneminde başladığını ileri sürüyor. Bu siyasi edeple bağdaşmaz, bunda saygı yok. Hizmete saygı yok. Bunu siyasetimizin kültürüne yerleştirirsek bunu benimseyen edepsiz siyasi çıkar, Recep Tayyip Erdoğan dönemini de inkar edebilir" ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR ÇAMURA SAPLANMIŞ, ÇIKAMIYOR"
Yakın siyasi tarihte hiçbir siyasi partiye nasip olmayan sayısal çoğunluğun AK Parti'ye nasip olduğunu dikkat çeken Bahçeli, "İç ve dış odakların alacakaranlık oyunlarıyla kurulan parti, kurulalı bir yılı dolmadan iktidar olmuştur. Bu iktidar bu kadar sayısal çoğunluğu olmasına rağmen, Anayasal değişikliği istediği zaman değiştirme şansı olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin sorunlarını çözmeye muktedir olmamıştır. Bu iktidar döneminde milli üniter devlet yapısı, toprak bütünlüğü açıkça tehdit edilmiş, tehlikeye sokulmuştur. Bu iktidar döneminde bölücü, ayrıştırıcı, mezhep etnik ayrıştırmaya sürüklenen bir yaklaşım ortaya çıkmıştır. Bunun sonucu, inanan-inanmayan, laikler-karşıtlar ortaya çıkmıştır. Yani Türkiye'yi ayrıştırmanın, Türkiye'yi dilim dilim etmenin gayreti gösterilmiştir. İkide bir Başbakan kalkıyor, Türkiye'de 36 etnik guruptan bahsediyor. Ne yapacaksın Başbakan 36 etnik grubu? Sen bu ülkeyi ne hale getirmeyi çalışıyorsun? Hala Başbakan bu konuda ısrarlı. Başbakan Türkiye'yi 36 etnik gruba ayırmayı hedeflemiş, sonunda bu ülkeyi 36'ya bölmeyi başarırsa Türkiye'yi hizmet yaptığını zannedecek. Bu iktidar ülkeyi kötü yönetiyor. Yanlışa saplanmış çıkamıyor. Etrafı kuşatılmış, gerilim stratejisi oluşturuyor. Bugünkü Başbakan'ın yaptıkları bu amaca hizmet ediyor" dedi.

"BOZKURDUN NEFESİ ENSENDE"
AK Parti iktidarının Türkiye'yi üç dönem yönetmeye hakkı olmadığını ileri süren Devlet Bahçeli, "Bu hükümet sosyal ve ekonomik meseleleri de çözememiştir. Bu iktidarın yoksullukla meselesi yok. Ne kadar yoksul varsa kendisi sütten çıkmış ak kaşık. Fakat bir günahını seziyorum. O günahı sormak da bana nasip olacak. Recep Tayyip Erdoğan mutlaka hesap vereceksin. Türkiye bu yönüyle kirletilmiş bir ülke haline gelmiştir. Her alanda yoksulluktan bahsediliyor. Yolsuzluk karşısında dün olmayanlara sahip olanlar, bugün toplumda çok farklı bir ayrıcalığa sahip iseler gece gündüz çalışmasına rağmen evinde yiyecek ekmeği götüremeyenler arasında yiyenlerle yemeyenlerin kavgası, bir sosyal çatışması önümüze çıkabilir. Bu iktidar ülkeyi kötü yönetiyor. Fakat bunu örtmek için herkese saldırıyor. Bugünkü iktidarın alternatifi sadece MHP'dir. MHP'den korkuyor. Kendisinden hesap soracağından emin. MHP gelirse dünyada kaçacak yer arayacak, onun korkusu sarmış. Başbakan nerde olursan ol bozkurdun nefesi ensende dolaşıyor olacak. Er veya geç mutlaka hesap vereceksin. 3. döneme talip olma. AK Parti'ye oy veren kardeşlerim, Türkiye'de gidişat felakete doğru gidildiğini gösteriyor. AK Parti'nin dinlenmesi, nadasa çekilmesi 8 yılın muhasebenin yapabilmesi için AK Parti'nin iktidardan uzaklaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE TUNUS'A, LİBYA'YA DÖNMESİN"
1 Ağustos'un Tük milletinin yüz karası olduğunu dile getiren MHP Lideri Devlet bahçeli, "Bu tarihi bir yanlışıdır. Bu tarihin sorumlusu İçişleri Bakanı'dır. Açılımdan vazgeçilmesi için iktidarın uzaklaşması lazım. Askerden dönmüş, üniversite bitirmiş binlerce gencimiz var. Gerekli tedbir alınmadığı takdirde her yerde patlamaya hazır sosyal dinamit demektir. Türkiye'nin hali Tunus'a, Libya'ya dönmesin. Hakkari'de vali odasından çıkmıyor. İstanbul maskeli teröristlerin arabaları, iş yerlerini tahrip ettiği
şehir haline gelmiş. Başbakan hala kalkıyor sözleşmeli basınla ülkenin güllük gülistanlık olduğunu savunuyor" şeklinde konuştu.

"ÜÇ DÖNEM İKTİDARA TALİBİZ"
Meydanda bulunan kalabalığa, "aldanmaya devam mı? Kandırılmaya devam mı?" diye soran Bahçeli, vatandaşlardan "hayır" cevabı alması üzerine, "Öyleyse AK Parti'ye 'hayır' demek lazım. 24., 25. ve 26 milletvekili seçimlerinde toplam 12 yıllık iktidara talibiz. 12 yıllık iktidar bizi, Cumhuriyet'in 100 yılını götürür. Bu iktidarla Türkiye'nin lider ülke oma hedefi yakalanamaz. Bu ülkeyi hedefe MHP götürür. Birinci iktidar dönemimiz toparlanma ve onarım, ikinci iktidar dönemimiz gelişen bütünleşen, üçüncü iktidar dönemimiz ise lider ülke dönemi olacak. İktidar olmak için MHP'yi deneyiniz. Terörün kökünü kazımak, yolsuzluklardan hesap sormak için MHP iktidarını deneyiniz" ifadelerini kaydetti.
Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından Nazilli'de belediye tarafından yaptırılan tesislerin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın makamına çıkan Devlet Bahçeli'ye burada üzerine portresi yer alan halı ve efe fesi hediye edildi.

MERKEZ İLÇE TEŞKİLATININ AÇILIŞINI YAPTI
 
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugünkü programına başladı. Bahçeli Merkez İlçe Teşkilatı'nın binasının açılışını yaptı ve Aydınlılara seslendi.

Devlet Bahçeli, "Bunlar ekran çocuğu olmuşlar. Bu iktidar değişmeli. Dün bunların at arabası, bisikleti yokken şimdi ciple cirit atıyorlar. Türkiye işgal altında, toplumsal barış tehdit altındadır. Herkes Türk milletinin güzide evladıdır, bu ülkeyi ayrışmaya götürmek hayırlı sonuçlar doğurmayacak bunlar da akıl baştan gitmiş. Öyle tokat vurun ki anlasınlar ülke bunlar giderse istikrara kavuşur. Alternatif yok mudur vardır. Kimdir işte şimdi binasını açtığımız MHP'dir...

İktidara gelmek istiyoruz bizi de demeyiniz. Herkese tek başına iktidar verilmiştir şimdi sıra MHP dedir. 25. dönemde ülkeyi toparlamak için 2023'te lider bir ülke olmak için her yönüyle hazırız diyen Devlet Bahçeli şöyle devam etti:

"Seçim geliyor yine yardım paketi dağıtacaklar. Yandaşları zengin edecekler. Hiç biri AKP'nin babasının kesesinden ödenmiyor. Aydınlılar kimseye teslim olmayın, sadaka dağıtan ağalar doğmuş. Aracılar, tefecilere de fırsat vermeyin" dedi.
 
Bahçeli, "İktidara geldiğimizde Başbakan'dan da, İçişleri Bakanından da, Aydın Valisinden de hesap sormazsam namerdim" diyerek sözlerini tamamladı.

Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın vefat haberini alır almaz Aydın programını iptal ederek Ankara'ya gitti.

Haber: Murat Uçkaç (Aydınpost)-Ajanslar