MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Varsayım olarak kapatılması halinde Türkiye'nin siyasi bir krize, kaosa, kargaşaya sürüklenmemesi gerekir. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) açıktır ve görevinin başındadır'' dedi.
Erzincan-Gümüşhane kara yolunda partililer tarafından karşılanan MHP Genel Başkanı Bahçeli, cuma namazını Yalnızbağ Beldesi'ndeki bir camide kıldıktan sonra MHP Erzincan İl Başkanlığı binasına geçti.

Bahçeli, burada düzenlediği basın toplantısında, TBMM'de temsil edilen ve tek başına ikinci kez iktidar olan AK Parti hakkında 14 Mart'ta kapatma davası açıldığını anımsattı.

Şiddet ve terör olayları dışında siyasi partilerin kapatılmasını doğru bulmadıklarını, daha önce yaptıkları yazılı açıklamada belirttiklerini ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

''Eğer siyasi partilerin kapatılmasına sebep olabilecek olaylar gelişmiş ise; bunları yapanların bireysel sorumluluk yaklaşımında değerlendirmesi gerektiğini belirttik. O günden bugüne geçen süre içerisinde kapatma davasında belli aşamalardan sonra sona doğru yaklaşılmıştır. Anayasa Mahkemesi üyeleri biraraya gelerek, kaç gün süreceğini bilemediğimiz bir değerlendirme yapacaklardır. Temennimiz siyasi parti olarak kapatılmamasıdır. Varsayım olarak kapatılması halinde Türkiye'nin siyasi bir krize, kaosa, kargaşaya sürüklenmemesi gerekir. Türkiye Büyük Millet Meclisi açıktır ve görevinin başındadır. Kapatma olayından sonra siyasi hayatın normalleşme süreciyle ilgili Meclis üzerine düşen görevi yerine getirebilir.''

Gazetecişlerin olası bir erken seçim teklifinde MHP'nin tavrını sorulması üzerine Bahçeli, ''MHP her şart altında seçime hazır, Türkiye'nin dinamik bir partisidir. Her dönem için seçim ne zaman yapılacaksa, ona çok kısa süre içerisinde intibak edebilecek bir siyasi kurumdur. Önümüzde mahalli idareler seçimi vardır, bilinen odur. Ama bir partinin kapatılması sonrası eğer bir ara seçim olacaksa ona hazırdır. İki seçimi de birlikte yapabilecek bir kabiliyeti vardır. Geçmiş dönemlerde bunda başarılı olmuştur'' diye konuştu.

Bahçeli, basın toplantısının ardından Kültür Merkezi'nde düzenlenen il istişare toplantısına katıldı.