Yeni TL simgesi:

- Dünyada bir çok para biriminin, doların, euronun simgeleri var. Yazışmaları hesapları kolaylaştırıyor. Biz 6 sıfırı attığımız zaman birileri enflasyon patladı çatladı diyordu. Bunu diyenlerden bir tanesi şöyle yaparım böyle yaparım, dört ayaklı bilmem ne gibi anırırım diyordu. Herhalde şimdi bunu köşesinde yapıyor. Türk lirasından 6 sıfır atıldı enflasyon patladı mı? İki haneli aldık, tek haneyi gördük. Yıl sonu itibariyle 10 küsürle kapadık ama yine tek haneye doğru yürüyoruz.
- Biz 6 sıfırı attıktan sonra, bir simge arayışına girdik. Yarışmaya 8 bin 362 kişi katıldı. 4 çalışma finale katıldı. Birinci olan çalışma üzerinde, Merkez Bankası'nın tasarımcıları da düzenleme yaptılar, en uygun simge ortaya çıkarıldı. Bunu kamuoyuna açıkladık.

"Cumhuriyet Hayal Partisi"

- Simge açıklanınca, Türkiye’de gereğinden fazla grafiker olduğunu, sanat eleştirmeni olduğunu fark ettik. Başladılar, alttan bakınca şuna benziyor, üstten bakınca şuna benziyor diyerek zorlama yorumlar yapıldı. Burada Cumhuriyet Halk Partisi’ni özellikle tebrik ediyorum. Simgede RTE harflerinin bulunduğunu iddia ettiler. Bu iddialar, resmi yazılı açıklamayla duyurdular. Mübarek Cumhuriyet Halk Partisi değil Cumhuriyet Hayal Partisi.

"Bahçeli hayal bahçesinde"

- Tabi MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bunun gerisinde kalır mı, Bahçeli’nin hayal dünyası çok daha geniş. Sayın Bahçeli bir süredir zaten hayal bahçesinde yaşıyordu hatırlayın. 2009’un sıfırlarını silip 2 ile 9’u toplayıp 40’ı bulup MHP’yi iktidara taşıyacaktı. Ama evdeki o karmaşık hesap çarşıda tutmadı.
- 9 yıldır muhalefettesiniz, Allah aşkına 9 yıldır muhalefet olarak ne yaptınız, ne ürettiniz? Şimdi bir tanesi övünüyor. CHP’li milletvekili 12 saat konuşmuş, benim oğlum bina okur, döner döner bir daha okur. 9 yıla şöyle geriye doğru bir bakın. Yapılanı kötülemekten, kulp takmaktan bir milim bir öteye bile gidemedi. Bunların muhalefet anlayışı aka kara, karaya da ak demektir. Bunların amacı sadece çamur atmak, iftira atmak ve yalan söylemek üzerine kurulu. Kıskançlık bunların gözünü karartmış.

"6 defa yalan makinesi dedi..."

- Ben seçim sürecindeki ithamları nedeniyle CHP genel başkanına “Hesap uzmanı olarak işe başladın, ama yalan uzmanı oldun” demiştim. “Yürüyen yalan görmek istiyorsanız CHP genel başkanına bakın” demiştim. Belli ki çok alınmış, içine oturmuş, geçen hafta bana arka arkaya altı defa yalan makinesi dedi. Peki yalan makinesi nedir? Yalanı test eden, yalanı ortaya çıkaran cihazdır. Edebiyatta hiciv sanatına örnek olarak Nef’i nin çok güzel bir dörtlüğü var. Bana tahir efendi kelp demiş... İltifatı bu sözde zâhirdir. Maliki mezhebim benim zira İtikadımca kelp tahirdir…
- Şimdi CHP Genel Başkanı, bana yalan makinesi diyor ama farkına varmadan iltifat ediyor. Teşekkür ederim. CHP’de kaset operasyonuyla çok başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildi. Ama CHP’nin doku nakline ihtiyacı var. CHP’nin önce genlerini değiştirmesi gerekiyor. CHP’nin statükocu, Ergenekoncu, komplocu zihniyetten kurtulması gerekiyor.

"Brütüs arıyorsan aynaya bak"

- AK Parti’ye kapanma davası açıldığında ‘hakimler varmış’ diyen siz değil miydiniz? 27 Nisan bildirisini destekleyen CHP siz değil miydiniz? Bu iftiralarını, karşısında oturan ve arkadan hançerlediği eski genel başkanının gözünün içine baka baka yapıyorlar. Biz Ak Parti’yi kapatılan bir partinin arkasından kurduk. Ama siz ey Kılıçdaroğlu eğer Brütüs arıyorsan aynaya bak aynaya. Aynaya baktığında ziyaretine gidip, çıktığında genel başkan olmayacağım deyip, bir gün sonra çark eden ve aday olan bir Brütüs göreceksin. Bir yandan AK Parti’yi 28 Şubat üretti diyeceksin, bir yandan 28 Şubat ürünü kesintisiz eğitimi destekleyeceksin.

"Yüz nakli yapıldı, genler aynı"

- CHP'de kaset operasyonuyla çok başarılı bir yüz nakli gerçekleştirildi ama CHP'nin toplumla uyuşacak bir doku nakline ihtiyacı var. Diyorum ki yüz nakli yapıldı, genler aynı, refleksler aldı. Çünkü 28 Şubat değil mi, imam hatibin orta sınıfını kapatan. Ona sahip çıkan kim? Sensin. Geç onu, MHP’yle birlikte kızlarımızın üniversiteye rahatlıkla gidebilmesi için, anayasa değişikliğini gerçekleştirdik. Anayasa Mahkemesi’ne götüren dilekçenin altına imza atan sen değil misin Kılıçdaroğlu? 8 yıllık kesintisiz eğitim, Türkiye için adeta bir felaket olmuştur. 28 Şubat.

4+4+4'e TÜSİAD eleştirisi:

- Ben TÜSİAD’a hafif bir yollama yaptım rahatsız oldular. Ben onların eleştirisinden rahatsız olmuyorum ki. Biz Zekai Baloğlu’nu iyi biliriz. Zekai Baloğlu’na raporu hazırlatan TÜSİAD değil miydi? Niye rahatsız oluyorsunuz, herhalde sayın başkanın o rapordan haberi yok.
"İmam Hatip mezunu bir başbakanım"
- Ben İmam Hatip mezunu bir başbakanım. Ama beni bir İmam Hatip mezunu olarak üniversiteye almadılar. Bana dediler ki gideceksin lise bitireceksin. O dönemdeki tüm arkadaşlarımız gittik bir de liseye gittik. Bize hendek atlattılar be, neler neler yaptılar. İsteseniz de istemeseniz de bu millet Anadolu işte sahip çıkıyor. 21.5 milyon oy böyle geldi. Ama biz halkımız arasında herhangi bir ayrımcılık yapmadık ki? Biz 75 milyona efendi olmak için gelmediğimizi, hizmetkarı olarak geldiğimizi söyleyerek ortaya çıktık.

"TÜSİAD'ı tebrik ediyorum"

- Ama ben yine de TÜSİAD’ı tebrik ediyorum. 15 yıl önce nerede duruyorsa, şimdi de aynı yerdeler. CHP’ye de tavsiyemiz, eğilmeden bükülmeden çark etmeden ne söyleyeceğini açık söyle. Manevra yapma, bir taraftan öyle bir taraftan böyle deme. İşte bak yanındakiler, ikna odalarının mucitleri Danıştay’a gidiyor 4+4+4’ün itirazı için. Geçen gün de Danıştay onun bir tanesini reddetti. Ama ben inanıyorum ki TBMM artık yasayla bu işi de evvelallah noktasını koyacak ve bitirecektir.

Hocalı protestosundaki ırkçı pankart:

- Bazı gözü dönmüş ırkçıların pankartlarıdır diye söyledim. Bir katliamı anmanın üç beş pankartın altında kalması haksızlıktır. Böyle münasebetsiz pankartlar açılabiliyor. Güvenlik güçleri bunlarla ilgili gereken işleri zaten yaptılar. Bu karelerden yola çıkarak, marjinal bazı kesimlerin ırkçı görüntülerden yola çıkarak, Türkiye’nin imajını zedelemeye çalışmasın.
Hocalı katliamında, yüzlerce soydaşımızın, katliamına acaba bu pankartlardan hareketle yola çıkanlar, niçin onlara sahip çıkmıyorlar. Onlar katledilmedi mi? Onlar da Ermeniler tarafından katledildi, bunlara karşı neden duruş sergilemiyorsunuz? Onlar sizin orada kardeşiniz oluyor, bunlar da bizim Hocalı’da kardeşimiz.

"Cumhuriyet Hayal Partisi"

- Hocalı mitinginde pankart hadisesi gibi, Adıyaman’daki hadisesinde de kışkırtma yapıldı. Adıyaman’da 25 evin kapısına işaretlemeler yapılmış. Çoğu Alevi vatandaşlarımızın evi. Emniyet ve istihbarat birimlerimiz konunun üzerine gidiyorlar. Ancak burada dikkat çekici olan şudur. Bir CHP milletvekili çıkıyor, daha ilk anda 200 evin kapısının işaretlendiğini ifade ediyor. Meseleyi abartarak, farklı yerlere çekerek, buradan bir kışkırtma için ellerinden geleni yapıyorlar. Cumhuriyet Hayal Partisi dedim ya, meseleyi Sivas, Kahramanmaraş olaylarına götürdüler. Aynı şekilde medya bilerek ya da bilmeden hassasiyetleri kaşıyor. Olay daha netleşmeden tüm Türkiye’deki alevi vatandaşları galeyana getirecek bir tutum sergilemek, sorumsuzluktur. Böyle bir hadisenin önünde bunların karşısında önce biz dururuz. Ayrımcılığın karşısında dimdik durduğumuz gibi bu tür kışkırtmaların karşısında da dimdik dururuz.

"Emeklimizi koruyoruz"

- SSK emekli maaşını 9 yılda, yüzde 217 oranında artırdık. Geri gidiş yok artış var. SSK tarım emeklilerin maaşı yüzde 239 arttı. Reel artış yüzde 49. Bağkur esnaf emeklisinin aylığı yüzde 344 arttı. Reel artış yüzde 94. Bakınız hiç eksiden konuşmuyoruz. Bağkur tarım emeklisinin aylığı yüzde 648 arttı. Reel artış yüzde 227. Geliyorum memurlara, memur emeklimizin maaşını da yüzde 159 artırdık. Reel artış yüzde 14. Yani iktidarımız döneminde enflasyon altında ezilmesine asla müsaade etmedik. Şu anda Avrupa’nın bir çok ülkesinde sosyal haklardan kesintiye gidiliyor. Emekli aylıkları kesiliyor, yaş artırılıyor. Biz ise emeklimizi koruyor ve refah seviyesini artırıyoruz.
- Emeklilerimize sözümüz vardı. İntibak yasasının sözünü vermiştir. Seçimin hemen ardından çalışmaya başladık, kanun tasarısını hazırlayarak TBMM’ye gönderdik. Tasarı geçen hafta genel kurulda görüşüldü ve kabul edildi. Bu düzenlemeyle 2000 yılından önce emekli olan ve 6 gruba ayrılan SSK emeklilerimiz arasındaki maaş adaletsizliğini gideriyor, emeklilerimize büyümeden pay veriyoruz. Bu düzenlemeyi yaparken, yeni eşitsizliklere yol açılmaması için özen gösterdik. 2 milyon 700 bin emeklimizin aylıkları yeniden hesaplanacak. Böylece 1 milyon 900 bin emeklimizin aylığında 50 lira ile 339 lira arasında artış olacak. Bağkur emeklilerinin aylığında da 12 bin emeklimizi intibak kapsamına aldık. 27 lira ile 118 lira arasında artış sağlayacağız. Memur emeklilerimizin kendi aralarında fark olmadığı için onları intibak kapsamına almadık. On yıllardır beklenen bir konuyu böylece çözüme kavuşturduk.