Bu değişime rağmen milletvekili dağılımı MHP 2, Ak Parti 2 olarak aynı kaldı. AK Parti, meclise Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal’ı gönderirken, MHP’de ise Devlet Bahçeli’nin ardından Hasan Hüseyin Türkoğlu Ankara’da kenti temsil edecek. İki dönemdir milletvekili çıkartamayan CHP’nin, 2002’de yüzde 12.76 iken 2007’de yüzde 9.71’e düşen oyu bu seçimde yüzde 11.50’ye tekrar yükseldi ama partiye vekil kazandırmadı.

MHP, kalesi olan Osmaniye’nin sadece Düziçi, Sumbas ve Kadirli ilçelerinde birinci parti olurken merkez, Kadirli, Hasanbeyli ve Bahçe ilçelerinde AK Parti üstünlüğü yaşandı. ’Osmaniye Başbakan seçiyor’ sloganıyla seçim propagandası yapan MHP’nin ilçeler bazında güçlü isimleri listeye alması ve 3 milletvekilliği beklentisine karşın, oyunun geçen seçime oranla düşmesi şaşkınlık yarattı.

MHP’DE HAYAL KIRIKLIĞI

AK Parti’nin ise, temayül yoklamasında birinci çıkan Mücahit Durmuşoğlu, ikinci sıradaki Hüseyin Karalar ile merkezde birinci çıkan Yusuf Çenet’i aday göstermemesine rağmen, Bahçeli’nin kalesinde birinci parti olması, listeye konulan adaylarının iyi bir kampanya dönemi geçirmesine bağlandı. Osmaniye’de AK Parti’ye fark atması beklenen MHP’nin ikinci parti konumuna düşmesi, partiye ve Bahçeli’ye gönül verenleri hayal kırklığına uğrattı.