Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde geçen pazar günü meydana gelen deprem e, Burdur'un Bucak İlçesi'nde parti binasında yakalanan MHP Lideri Devlet Bahçeli , " Deprem oluyor" diye bağıran partilileri, "Cenab-ı Allah bizimledir inşallah. Binamız sağlam. Sakin olun, rahat olun. Telaşlanmaya lüzum yok. Şimdi geçecek Allah'ın izniyle, hiç merak etmeyin" diye sakinleştirmiş.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 10 Haziran Pazar günü Antalya'daki temaslarının ardından ;açılış ve temel atma törenlerine katılmak için Burdur üzerinden karayoluyla Isparta'ya gitti. Isparta ziyareti öncesi partisinin Bucak ilçe teşkilatını ziyaret eden MHP Lideri Bahçeli, İlçe Başkanı Alparslan Dursun'u makamında ziyaret etti. Burada kısa bir süre dinlenen Bahçeli, ardından 4 katlı parti binasının en üst katındaki toplantı salonunda partililere seslendi. Bahçeli'nin konuştuğu sırada salonda bulunan partililer, " Deprem oluyor" diye bağırdı. Salondaki gürültü ve panik havası üzerine Bahçeli, partilileri, "Cenab-ı Allah bizimledir inşallah. Binamız sağlam. Sakin olun, rahat olun. Telaşlanmaya lüzum yok. Şimdi geçecek Allah'ın izniyle, hiç merak etmeyin" diye sakinleştirdi.

Deprem in sona ermesiyle birlikte Bahçeli, "İşte geçti. Yavaş yavaş çıkmak isteyenler çıksın. Korkmayın" dedi. Bahçeli, sallantının tamamen geçmesinin ardından ise "Şimdi de kesildi, Allah'a çok şükür. Milletimizi bu tür felaketlerden Allahım korusun" diyerek konuşma sına kaldığı yerden devam etti.

BAHÇELİ SAKİNLEŞTİRDİ

MHP Burdur İl Başkanı Mesut Özcan, " Deprem sırasında Genel Başkanımız partilere sesleniyordu. Salondakiler o sıra da ' deprem oluyor' diye bağırdı. Kısa bir telaş yaşadık ancak Sayın Genel Başkanımız salondakileri telaşa kapılmamaları konusunda uyardı. Kısa bir süre sonra da sarsıntı durdu. Yaşanan paniğin ardından genel başkanımız konuşma sına devam etti" diye konuştu.

RAHAT HALİ HERKESE YANSIDI

Deprem sırasında MHP Lideri Devlet Bahçeli 'nin yanında olan MHP Bucak İlçe Başkanı Alparslan Dursun ise deprem anını şöyle anlattı:

"Salonda yaklaşık 500 kişi vardı. Birkaç arkadaşımız 'deprem oluyor' diye bağırdı. Kısa süreli bir panik havası yaşandı. Bunun üzerine genel başkanımız, "Herkes sakin olsun. Paniğe gerek yok' diye uyarılarda bulundu. Kendisi çok rahat tavrıyla salondakileri sakinleştirdi. Sayın Bahçeli'nin rahat hali salondakilere de yansıdı. İlk sarsıntının ardından ikinci bir sarsıntı oldu. Bu sarsıntının yaklaşık 30 saniye sürdüğünü tahmin ediyorum. Bunun üzerine genel başkanmız salondakileri yine panik olmamaları konusunda uyardı. Sarsıntı tamamen bittikten sonra da 'Korkan varsa salondan yavaş yavaş çıkabilir' dedi. Fakat kimse dışarı çıkmadı. Daha sonra konuşma sına kaldığı yerden devam etti."