Partisinin grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, domuz gribi ile ilgili olarak birçok spekülasyon yapıldığını hatırlattı.

Aşı konusunda Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile aynı düşünmediğini belirten Başbakan, "Kimseyi icbar edemeyiz. Vatandaş kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse eyvallah. Ama etmiyorsa, muhakkak yaptırmanız gerekir diye böyle bir kampanyanın sürdürülmesi doğru değildir, yanlıştır. Otoriteler bu konuda değişik değişik kanaatler belirliyor. Kimisi olmalıdır, kimisi olmamalıdır, diyor. Öyle ise yapacağımız şey, bunu isteğe bağlı hale getirmektir. Niye? Yarın bunun faturasını siyasi iradeye kesmesin. Cebren bu iş olmaz." diye konuştu.


Zaman Gazetesi'nin haberine göre, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise aşıdan kaynaklanan bir tehlike ortaya çıkarsa bunun sorumlusunun hükümet olacağını ileri sürdü. Meclis grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Baykal, iktidarın, salgın konusunda çelişkili manzara ortaya koyduğunu savundu. Bakanlar Kurulu'nun kendi içerisinde ortak anlayışa giremediğini söyledi. Baykal, Erdoğan ile Akdağ'ın farklı anlayışlar içinde olmasının vatandaşın da kafasını karıştırdığını ifade etti: "Başbakan'ın canı tatlı da vatandaşın canı tatlı değil mi? Başbakan, kendisini düşünüyor, 'ben olmayacağım' diyor. Sen olmayacaksan, vatandaşa niye yapıyorsun? Hükümetin, bu tehlike karşısında Türkiye'ye yol göstermesi, doğru olanı uygulaması lazım. Önce Başbakan, bakanı ile anlaşsın, bunu uygulamamak gerekiyorsa, o zaman kimseyi o riske atmayalım." MHP lideri Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısı çıkışında domuz gribi aşısı vurulmayı düşünmediğini dile getirdi./yeni şafak