MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin TBMM Başkanlığı'na verdiği genel görüşme önergesi dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın ardı ardına düzenlediği kanlı ve alçak eylemlerin, bugünkü zaman diliminde Türkiye'nin en önemli sorunu haline geldiğini belirtti.

Türkiye'nin, yakın tarihinin en büyük risk ve tehlikesiyle yüz yüze olduğunu savunan Bahçeli, ''İnsanlık kasapları en ufak acıma ve insaf duygusu göstermeksizin seri cinayetlerini sürdürmektedir'' ifadelerini kullandı.

İzmir'in Foça ilçesindeki saldırıda ve Şırnak'ın Kato Dağı'nda şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Bahçeli, ''PKK etrafımızı sarmakta, Türk vatanını içten ve dıştan en üst düzeyde taciz etmektedir. Elbette bunların hesabı ve vebali muhataplarından mutlaka sorulacak, yapılanlar kimsenin yanına bırakılmayacaktır'' görüşünü bildirdi.

Bu ortam karşısında CHP'nin, genel görüşme önergesi vererek TBMM'nin 14 Ağustos'ta toplantıya çağrılması konusunda harekete geçtiğini hatırlatan Bahçeli, gerekçe olarak ''tırmanan terör, Suriye ve Irak ile ilişkiler bağlamında Türkiye'nin karşı karşıya olduğu iç ve dış tehditlerin'' gösterildiğini hatırlattı.

Bahçeli, şunları kaydetti:

''Türk milletinin temel ve hayati konularının Meclis çatısı altında konuşularak çözüme kavuşturulması bizim de savunduğumuz ve üzerinde kararlılıkla durduğumuz vazgeçilmez bir prensiptir. Ancak CHP'nin teklifi çözüm merkezli olmayıp, terörle mücadeleyi sulandıracak ve savsaklayacak niteliklerle maluldür.

İçinden geçtiğimiz zaman diliminde terörle mücadele görevi tam anlamıyla hükümetin ve güvenlik güçlerinin yetkisi altındadır. Türkiye'nin üniter yapısının korunması, milli güvenliğinin sağlam esaslara bağlanması, yakın veya uzak tehdit ve saldırılara karşı emniyetin tesis edilmesi, öncelikle hükümetin yasa ve anayasayla belirlenmiş görevleri arasındadır. Bu itibarla TBMM'nin bu şartlar altında toplanıp herhangi bir konuyu görüşmesine gerek ve ihtiyaç bulunmamaktadır.''

CHP'nin, BDP'nin önerisini sahiplendiğini savunan Bahçeli, ''Genel görüşme önergesinin gerekçesinde, sorunların çözümü paralelinde daha önce yapılan önerilerin geçerliliğini koruduğu belirtilmektedir. Bu bile başlı başına CHP'nin, sözde Kürt sorunu çerçevesinde seslendirdiği ipe sapa gelmez kabullerinin hala arkasında durduğunu ve Meclis'i PKK'ya muhatap yapmaya çalıştığını göstermektedir. Oslo görüşmeleri bu defa da CHP eliyle ve daha sinsice ve değişik bir yöntemle hayata geçirilmeye çalışılmaktadır'' iddiasında bulundu.

MHP'nin, bunlara itibar ederek Meclis'te genel görüşme yapılmasına sıcak bakmasının hiçbir şart altında düşünülemeyeceğini bildiren Bahçeli, açıklamasında, ''TBMM'de 5 saat görüşme yapılacağına, bölücü teröre karşı 5 saat daha fazla mücadele edilmesi daha faydalı ve hayırlı gelişmelere kapı aralayacaktır'' görüşüne yer verdi.

Meclis'teki görüşme çağrısını AK Parti'nin yapması durumunda MHP'nin katılacağını iddia edenleri de eleştiren Bahçeli, ''BDP ve PKK'nın kılavuzluğuna gönül rızasıyla dahil olan ve sözde Kürt sorunu doğrultusunda AKP ile kardeş hale gelen CHP'nin, MHP'ye söz söyleyebilmesi için kırk fırın ekmek yemesi bile kafi gelmeyecektir'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli şöyle devam etti:

''CHP Genel Başkanının, dış politika ekseninde partimize millilik dersi vermeye yeltenmesi de boyunu ve haddini aşan bir konu olacaktır. MHP, sağduyulu, uzlaşmaya açık, hoşgörülü, sorumlu, duyarlı ve meselelere başkent Ankara ölçeğinden bakan duruşuyla, Türk milletinden başka hiçbir makam veya kesime hesap vermeyecek kadar kendinden emin ve iradelidir. Muhalefet etmenin, eleştiri kadar, milli konularda gerektiği ve lazım geldiği zaman siyasi iktidara destek verilmesi olduğu tartışmasızdır. Bu nedenle CHP'nin hem nalına hem mıhına vuran çelişkili ve oynak politikalarıyla bize durum ve görev hatırlatma yapması hem boşuna hem de beyhudedir.

MHP'nin, kimseden, hele hele Cumhuriyet'in kurucu felsefesiyle yollarını ayırarak, BOP'un bahçesine kundakta düşen CHP'den öğreneceği ve alacağı bir şey olmayacaktır.''

Terörle mücadelenin AK Parti Hükümeti'nin görev ve sorumluluğu altında olduğuna dikkati çeken Bahçeli, MHP'nin, AK Parti'nin terörle mücadele politikalarını hassasiyetle izlediğini, atacağı milli ve tavizsiz adımların yanında olup süreci titizlikle takip ettiğini bildirdi.

Hükümeti yanlıştan çevirme ve milli niteliği olduktan sonra vereceği mücadeleyi desteklemenin, MHP'nin ısrarla takip edeceği bir yöntem olmayı sürdüreceğini vurgulayan Devlet Bahçeli, açıklamasında, ''Kandil'e Türk bayrağını çekmek ve Türk jeopolitiğinin icaplarını yerine getirmek ihmal edilemeyecek bir vazife olarak AKP'nin önündedir'' ifadelerine yer verdi.