MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"nin de, randevu talebine geri dönmediğini söyleyen Zeybek, "Netice itibariyle 11 Nisan"dan itibaren artık bu işler hukuken kapanır" dedi.
MHP çatısı altında geniş katılımlı bir seçim ittifakı projesi öneren Zeybek, umduğunu bulamadı.ANKA"ya konuşan Zeybek, seçim ittifakına ilişkin kendisinin çağrı yaptığını ancak MHP"den olumlu bir yanıt gelmediğini belirtti. Zeybek, "Ben açık çağrıda bulundum; bizim diğer tarafta(SP-TP) yürüttüğümüz ittifak görüşmelerinin de mantığına uygun bir çağrıydı. Sağ bir bloğun güçlü bir şekilde meclise girmesi lazım, dolayısıyla "Saadet Partisi ve Türkiye Partisi ile yaptığımız çalışmalar, MHP çatısı altında birleştirebilir", dedim. MHP çatısı altında uygun bir düzenlemeyle seçime girilirse bunun çok büyük sonuç doğuracağı görülüyor, besbelli. Bunu ülkenin hayrın gördüğüm için böyle bir çağrıda bulundum" dedi.
Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli"den olumlu bir çağrı gelmediğini ifade eden Zeybek, Bahçeli"nin konuya ilişkin randevu talebine de geri dönmediğini söyledi. Zeybek, "Sayın Bahçeli"den geçtiğimiz Perşembe günü, konuyu görüşmek üzere randevu talebinde bulundum. Ancak geri dönülmedi. Bundan sonra yolumuza devam. Biz, kendi barağımız, kendi amblemiz altında seçime hazırlığımızı yapıyoruz. Netice itibariyle 11 Nisan"dan itibaren artık bu işler hukuken kapanır" diye konuştu.
-SAADET PARTİSİ, PARLAMENTO DIŞINDA BİRLİKTELİĞİ SAVUNDU-
MHP"de ittifak önerisine Saadet Partisi"nden(SP) de destek gelmedi. SP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, DP ile ittifak çalışmalarının devam ettiğinin altını çizerken, "Diğer taraftan da bazı görüşmeler yapılıyor. Zannediyorum Namık Kemal Bey, tabanın bazı talepleri oluyor ve bazı temaslar yapıyor. Bu bizi rahatsız etmiyor" dedi.
Ancak SP"nin MHP ile ittifak gibi bir düşüncesi olmayacağını söyleyen Kazan, "Bizimle ittifak kurulması parlamento dışındaki partilere menfaat sağlar. Kaldı ki parlamentoda olan bir partinin destekçisi olma görünümündense, parlamento dışında kalmış olan partilerin birlikteliği çok daha anlamlı ve güçlü bir birlikteliktir" diye konuştu.