4 Kasım'da kongreye hazırlanan MHP'de tabanı hareketlendiren bir iddia parti kulislerinde ortaya atıldı. Buna göre, MHP Genel Başkanı Devlet
Bahçeli güçlü bir muhalif hareketle karşılaşırsa kurultayda aday olmayacak; yerine ise "Emaneti sahibine teslim ediyorum" diyerek Alparslan Türkeş'in oğlu Tuğrul Türkeş'i önerecek.

Bahçeli'nin parti bünyesinde yapılan bir toplantıda, kendisine sorulan "Ülkü Ocakları'na Genel Başkan atayacak mısınız?" sorusuna, "Yeni yönetim karar verecek" yönünde bir yanıt vermesi, "Devlet Bahçeli aday olmayacak mı" sorularını da beraberinde getirdi.

MHP KULİSLERİ BU İDDİAYI KONUŞUYOR

Aydınlık Gazetesi'nin iddiasına göre, MHP genel merkez çevrelerinde yapılan araştırmalarda kulislerde dolaşan en çok bu iddialar konuşuluyor.

İddiaya göre, il ve ilçe kongrelerinde muhalif grupların ortak hareket etmesi ve son dönemlerde MHP Trabzon milletvekili Koray Aydın'a yakınlaşmaları üzerine Genel Merkez, 'Türkeş hamlesi'ni devreye sokma kararı aldı.

KURULTAY KAYBETMEMEK İÇİN..

2004 yılında geçirdiği kalp ameliyatı sonrasında tamamen genel başkanlığı bırakacağı konuşulan Devlet Bahçeli de 'Kurultay kaybetmemek için' bu hamleye destek verme kararı aldı.

Bahçeli, bür süre tabanın nabzını yoklayacak. Yoklama sonucunda parti içi muhalefetin kendisine üstünlük kurduğunu tespit ederse çekilip, muhalefetin karşısında Tuğrul Türkeş'i çıkaracak. Böylece MHP'de 'İKİNCİ TÜRKEŞ' döneminin önü açılacak.

30 VEKİL DESTEK VERİYOR

Koray Aydın, MHP'de bazı çevreler tarafından adaylığını henüz açıklamamasına rağmen, genel başkan adayı gibi kendini tanıtması dikkat çekiyor. Ülkü ocaklarında etkili olan isimlerden Suat Başaran'ın da Almanya dönüşü Koray Aydın'a yakın durduğu öğrenildi. Ayrıca aralarında Atilla Kaya'nın da bulunduğu 30 kadar milletvekilinin de yönetime yönelik eleştirilerinin olduğu ve parti içi muhalefete destek vereceği konuşuluyor.

AYDINLIK