Türkiye'nin normalleşme sürecine girdiğini ve güzel günlere doğru gidildiğini ifade eden Bahçeli, tutuklu milletvekillerinin ülkenin sorunu haline geldiğini söyleyerek, çözüm bulunmasını istedi.

MHP lideri Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla verdiği resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Bir gazetecinin, ''Genelkurmay Başkanı resepsiyona katıldı. Nasıl değerlendirirsiniz?'' sorusunu Bahçeli, ''AK Parti'nin 9. yılı hayırlı oluyor. Ülkemiz açısından olumlu bir gelişme. Gerilimi aşağı çeker. Normalleşme sürecini hızlandırır'' diye yanıtladı.

''Türbana ilişkin yasak sona erdi resepsiyonlarda. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Bahçeli, ''Bu soru, hala sorun olduğunun işareti olarak görülür. Onun için artık bu sorulardan vazgeçin. Hayat normalleşiyor, güzel bir Türkiye'ye doğru gidiliyor. Bugünkü manzara da onu gösteriyor'' yanıtını verdi.

TUTUKLU GAZETECİLERİN DURUMU

''Sayın Meclis Başkanı'nın tutuklu gazetecilerle ilgili yeni bir süreç başlatmasını nasıl karşılıyorsunuz' sorusunu yanıtlarken Bahçeli, toplantılara Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'ın katıldığını söyleyerek, henüz bir netice alınmadığını ifade etti. Türkiye'de milletvekillerinin tutukluluk hallerinin artık sorun olmaktan çıkması gerektiğini de belirten Bahçeli, bu konunun sorun olmaktan çıkarılmasını istedi.

TOPLANTI İÇİN JAPON RESTORANI

Bir gazetecinin, milletvekilleriyle toplantılar yapılacağı bilgisinin alındığını belirtmesi üzerine Bahçeli, ''Salı günü akşamdan itibaren başlıyoruz. Zannediyorum, 2 Mayıs'a kadar sürecek. Türkiye'nin siyasi, sosyal gündemi üzerinde milletvekili arkadaşlarımızın düşüncelerini ve önerilerini almayı planlıyoruz. Sonunda genel bir değerlendirme yapılacak'' diye konuştu.

''Toplantı adresi olarak seçtiğiniz restoran çok konuşuluyor. Japon restoranı neden böyle bir tercihte bulundunuz?'' sorusu üzerine Bahçeli, ''Çin'e, Japonya'ya alaka artıyor. Biz gidemiyoruz bari Ankara'dakine ulaşalım istedik'' şeklinde espri yapması gülüşmelere neden oldu. Bahçeli, hiç Japon yemeği yemediğini belirterek, ''Orada da Türk yemeği yeriz'' dedi.

'28 ŞUBAT SORUŞTURMASI İNTİKAMA DÖNÜŞMESİN '

Bir gazetecinin, 28 Şubat sürecine yönelik yargılamalara ilişkin değerlendirmesini sorması üzerine Bahçeli, şunları söyledi:

''Süreç kendi boyutunda gelişme gösteriyor ama fazla uzatılmadan hızlı ve adil bir yargılamayla Türkiye'nin gündemindeki hesaplaşmanın intikama dönüşmeden sonuçlanmasında fayda var. Herkes kime husumet besliyorsa onun bir darbe kapsamı içerisine alınarak sorgulanmasını arzu eder hale geliyor. Bu bakımdan, Sayın Süleyman Demirel Bey'i bu işin koordinatörüymüş gibi takdim etmek Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten, MGK'ya başkanlık yapan bir şahsiyet olarak birden işin içine dahil etmek çok yanlış. Demek ki her ne kadar, 'biz intikamcı değiliz' demiş olsalar dahi intikam kokusu var. Bundan vazgeçmesi lazım iktidarın. Yargının daha bağımsız bir şekilde faaliyetini sürdürmesine katkı sağlaması lazım.''