Göz çukuruna bahçe makası saplanan 86 yaşındaki adam mucize bir şekilde hayata döndürüldü.
 
ABD'nin Tucson kentinde yaşayan 86 yaşındaki Leroy Luetscher'in üzerine düştüğü bahçe makası, göz çukurundan girerek boğazına kadar ilerledi.
 
Hastaneye kaldırılan yaşlı adam, mucizevi bir şekilde kalıcı yara almadan kurtuldu. İnanılmaz olay dün Arizona eyaletindeki Tucson kentinde meydana geldi. 86 yaşındaki Leroy Luetscher, bahçesini düzenlemek için malzemelerini alarak bahçeye çıktı. Yaşlı adamın çalışırken elinden düşürdüğü bahçe makası, yan şekilde yere düştü.
 
İşe devam etmek isteyen yaşlı adam, makası düştüğü yerden almak için eğildi. Ancak bir anda dengesini kaybederek yüz üstü makasın üzerine düştü. Makasın elle tutulan kısmı, luetscher'in göz çukurundan içeri girerek boğazındaki beyne kan götüren damarlara saplandı.
 
Yaşlı adam yakınları tarafından makas çıkarılmadan derhal Arizona Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyatla bahçe makasını çıkaran doktorlar, Luetscher'in göz çukurunu da metal kafes ile tedavi ederek yaşlı adamın gözünü kurtarmayı başardı.
 
KALICI HASAR YOK
Ameliyata giren doktorlardan Lynn Polonsky, makasın bu şekilde saplanmasının inanılması zor bir olay olduğunu söyledi. Doktor Polonsky, "Zor bir operasyondu ancak başarılı geçti. Hastada herhangi bir kalıcı yara kalmasını beklemiyoruz" dedi.
 
Bilinci açık olan Luetcsher ise ameliyata giren doktorlara teşekkür borçlu olduğunu söyledi (gazeteport)