Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı hafta sonu yurdu terk edecek. Pazar gününden itibaren bahar havası yaşanacak. Hava sıcaklığı Marmara ve Ege'den başlamak üzere tüm yurtta 4-6 derece artacak. Devlet Meteoroloji işleri Genel Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre, bugün Doğu Akdeniz, Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay yağmurlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Sivas, Yozgat, Kayseri, Niğde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile sabah ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Zonguldak çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

Hafta sonu Kars, Ardahan, Artvin ve Rize çevreleri kar yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak. Gündüz sıcaklıkları bugün Marmara ve Ege bölgelerinde, hafta sonu Doğu Anadolu bölgesi dışında kalan tüm yurtta hissedilir derecede artacak, gece sıcaklıklarında önemli değişiklik olmayacak. Gece sıcaklıklarının düşük olması sebebiyle bugün; Marmara, İç Ege ve İç Anadolu'da, hafta sonu Ege ve Akdeniz kıyıları ile güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında tüm yurtta buzlanma ve don olayı görülecek.

Antalyalılar ayrı telden çaldı

Yurdun büyük bölümünde soğuk ve kar yağışı etkisi olurken, Antalya"nın Alanya İlçesi"nde güneşli ve ılık bir hava hakimdi. Bazı vatandaşlar fırsattan istifade güneş banyosu yaparken bazı turistler de denize girdi.

Donmak üzereyken kurtarıldı

Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde karda mahsur kalan Ali Kemal Emir (45), AKUT Kocaeli ve jandarma timleri tarafından 9 saat sonra donmaktan son anda kurtarıldı. Mahsur kaldığı yerde cep telefonu da çekmediği için yardım isteyemeyen Ali Kemal Emir, aracın koltuk kılıflarını da donmamak için vücuduna sarıp yoğun kar yağışı altında yürüyerek Umuttepe Mevkii'ne ulaşmaya çalıştı. Sürekli arama yaparken şarjı bitmeden önce gece bir kez 156 Jandarma telefonunu düşürmeyi başaran Emire, tam 9 saat sonra donmak üzereyken ulaşılabildi.

Yılın ilk karına halaylı karşılama

Hatay"ın Yayladağı İlçesi'nde başlayan kar yağışı üniversite öğrencilerini sevindirdi. Mustafa Kemal Üniversitesi Yayladağı Meslek Yüksekokulu öğrencileri yılın ilk karını halaylarla karşıladı, ardından hocalarıyla ve basın mensuplarıyla kartopu oynadı.