Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen programla Aydın İl Geneli'nde bulunan oda başkanları ve genel sekreterleri Bağ-Kur'un yeniden yapılandırması konusunda bilgilendirildi.
Bağ-Kur Aydın İl Müdür Yardımcısı Yunus Zaman, yapılandırmaları iptal pozisyonunda olan sigortalıların durumlarının inceleneceğini belirtti. Zaman, "İncelemelerin yapılabilmesi için sigortalılarımızın müracaata bulunmaları gerekmektedir" dedi.
Zaman, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bağlı sigortalılara kurumun son çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Birlik Başkanı Akşit ile il merkezi ve ilçelerde bulunan 89 esnaf odasının genel sekterleri katıldı. Toplantıda konuşan Müdür Yardımcısı Yunus Zaman, kuruma olan borçlarını daha önceden yapılandırmasına rağmen borçlarını ödemeyen sigortalıların durumlarının yeniden inceleneceği söyledi. 5458 sayılı kanunun 2. maddesi uyarınca süresi içinde talepte bulunarak yeniden yapılandırılan borçlarını ödemeyi taahhüdünde bulunanların borçlarını aksatmadan ödemesi gerektiğini belirten Zaman, "Bir takvim yılında yeniden yapılandırma taksitleriyle cari ay prim borçlarını üç defadan fazla ödemeyen, peşin ödeme taahhüdünde bulunup miktarın sadece bir kısmını ödeyen ve peşin ödemeyle ilişkili olarak yaptıkları yazılı başvurunun gereklerini getirmeyen sigortalıların yeniden yapılandırma talepleri iptal edilmiştir. İptal pozisyonundakilerle yeniden yapılandırma talepleri geçersiz olanların, Bağ-Kur Yönetim Kurulu'nun 15 Ağustos 2007 tarih ve 2007/265 sayılı kararı doğrultusunda yeniden müracaat etmesi gerekmektedir. Müracaat için verilen iki aylık sürede yeniden yapılandırma programında yapılan düzenlemeler neticesinde taleplerin geçerli olup olmayacağı hususunda incelemelerin yapılabilmesi amacıyla 31 Aralık 2007 tarihi mesai bitimine kadar il müdürlüğümüze veya irtibat bürolarımıza müracaat edilmelidir" diye konuştu.