Koç, "400 öğrenciye hizmet veriyoruz. Bizi bilenler biliyor" dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, annesi Tenzile Erdoğan'ın vefatı sonrasında bağışta bulunulmasını istediğiİstanbulEğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı (İSEGEV), son günlerde adından sıkça söz ettirse de 16 yıldır hizmet veriyor.
 
1996 yılında kurulan vakıf, Türkiye'nin her yerinden yükseköğrenim için İstanbul'a gelen kız öğrencilere hizmet veriyor. İSEGEV, sadece yurt hizmeti değil seminer, kültür gezileri, yarışmalar ve benzeri birçok alanda da 'misyon insanları' yetiştirme amacı taşıyor. İSEGEV, her yıl ses getiren organizasyonlara da imza atıyor. Geçen yıl "Özlenen Gençlik 2010", bu yıl da "2011 Örnek Nesil" başlıklarıyla çeşitli yarışmalar düzenleyen vakıf, dereceye girenlere umre gezilerinin de olduğu çeşitli ödüller veriyor.
 
TELEFONLAR DURMUYOR
 
Başbakan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın hayatını kaybetmesi sonrasında Başbakanlık tarafından verilengazeteilanlarında 'çelenk ya da taziye ilanı yerine İSEGEV'e bağış yapılmasının' istenmesi sonrasında Fatih'te bulunan vakıf merkezi, gün boyu bağış hesabını telefonla arayanlara iletiyor. İSEGEV Genel Müdürü Salih Koç, vakıf hesaplarına çok sayıda bağış yapıldığını söylese de miktarı konusunda açıklama yapmıyor. "Ne kadar bağış yapıldığı" değil, ne yaptıklarının bilinmesini istediklerini söyleyen Koç, rakam vermedikleri halde yapılan haberlere de kızgın.
 
AHMET BEY TELEFON AÇTI VE...
 
Başbakan'ın İSEGEV'e bağış yapılması karar sürecini anlatan Koç, bağışın kendilerine yapılacağı ile ilgili gelişmeden vakfın aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Ergün'ün telefonuyla haberdar olduğunu söyledi. Koç, "Başbakanımızın annesinin vefat ettiği gün sayın Ergün telefonla aradı. Başbakan'ın taziye çelenkleri ve basına ilan yerine İSEGEV'e bağış yapılması talimatı verdiğini söyleyerek hesap numarasını istedi" dedi.
 
HİZMETLERİNİ İKİYE KATLAYACAK
 
10 farklı ülkeden 400 öğrenciye hizmet veren İSEGEV, asıl projesini ise önümüzdeki ay devreye sokuyor. Kartal'da inşa edilen 400 öğrenci kapasiteli yeni yurdun kasım ayında hizmet vermeye başlayacağını söyleyen Koç, bu yurtla birlikte vakfın, yurt kapasitesini ikiye katlayacağını ve yüzde 100 büyüme elde edeceğini belirtti.
 
Yıldızlar karması
 
İSEGEV, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde faaliyetlerine başladı. Yönetim kurulu ve kurucu üyelerinin neredeyse tamamı Erdoğan'ın yakın çalışma arkadaşları. Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Erdoğan'ın yakın arkadaşı Ahmet Ergün'ün yaptığı vakfın kurucuları arasında eski Bakanlardan Hilmi Güler, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin gibi isimler yer alıyor.
 
Beş yıldızlıotelkonforunda
 
400 öğrencili İSEGEV yurtlarında öğrenciler çok sayıda etkinlikle kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. İl gezilerinin yanı sıra tarihi ve turistlik geziler düzenleyen vakıf, kültür turlarnını yanı sıra Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programları da gerçekleştirdi. İSEGEV, her yıl ses getiren organizasyonlara da imza atıyor. Geçen yıl "Özlenen Gençlik 2010" bu yıl da "2011 Örnek Nesil" başlıklarıyla çeşitli alanlarda yarışmalar da düzenliyor. Kadıköy, Cerrahpaşa, Hadımköy'de birer yurdu bulunan vakıf, Başakşehir'de 2 yurtta hizmet veriyor. 164 öğrenci kapasiteli yurtlarda ise sadece 64 öğrenci barındırılıyor. Daha az öğrenciye yüksek kalitede barınma hizmeti sunan İSEGEV'in yurtlarında, her öğrenci odasında internet, sıcak su, televizyon, mutfak, banyo, tuvalet bulunuyor.