Makedonya'da cumhurbaşkanı düzeyinde karşılanan Devlet Bakanı Egemen Bağış'a, Mareşal Tito'nun makam otomobilinin tahsis edilmesi büyük jest olarak değerlendirildi.

Makedonya'ya resmi ziyarette bulunan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış başkanlığındaki Türk heyeti, en üst düzeyde karşılandı.

Cumhurbaşkanı Gorge İvanov tarafından da kabul edilen Bağış, bir dizi resmi temasının yanı sıra başkent Üsküp'teki Türk Çarşısı'nda ve Türk nüfusun yoğun yaşadığı Kalkandelen'de soydaşlarla da bir araya geldi.

Akşam gazetesinin haberine göre soydaşlara birlik çağrısında bulunan Bağış, 'Türk nerede doğarsa doğsun Türk'tür ve Türk kalacaktır' dedi.

Bağış, Harabati Baba Tekkesi'nde Makedon Bektaşilerinin ruhani lideri Edmond Brahimsay ile Kalkandelen Müftüsü Ali Fikri Esati'yi de bir araya getirdi.

Devlet Bakanı Bağış'a Makedonya ziyaretindeki temasları boyunca, efsane lider Mareşal Josip Broz Tito'ya Üsküp'e geldiğinde tahsis edilen Mercedes makam aracı tahsis edildi. Makedonya, Yunanistan'ın itirazı nedeniyle uluslararası arenada 'Eski Yugoslavya Cumhuriyeti Makedonya' adını kullanmak zorunda kalıyor.

Bu konuyu temasları sırasında dile getiren Bağış, 'Yunanistan'a rağmen, Makedonya'nın gerçek adını kullanmayı sürdüreceğiz' dedi.

Akşam