Önce yardıma muhtaç öğrenciler, internetten ilanedildi, sonra da çocuklarla 'hatıra fotoğrafı' çekildi.

Samsun'un Bafra İlçesi'nde bir eğitim skandalı yaşandı. Bafra Müftülüğü, "Kutlu Doğum Haftası" nedeniyle, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yardıma muhtaç öğrencilerin listesini istedi.

Bunun üzerine harekete geçen Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim okullarında okuyan 468 yardıma muhtaç öğrencileri, liste halinde hazırladı.



Fakat Müftülüğe verilecek liste, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından resmi internet sitesinde de yayınlanınca ortalık iyice karıştı. Skandal, listedeki öğrencilere yapılan yardımın şova dönüştürülmesi ve ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle içinden çıkılmaz bir hal aldı.
 
Takvim Gazetesi'nin haberine göre, öğrencilerin açık kimliklerinin yanı sıra gelir durumlarının da belirtildiği listeyi gören aileler, isyan bayrağı açtı. Bafra Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tepki gösteren aileler, "Böyle bir skandal olur mu? Nasıl böyle bir liste yayınlarlar.
 
Yardım gizli yapılır. 'İşte bu kişilerin yardıma ihtiyacı var' diyerek, insanlar böyle deşifre edilir mi? Bunun adı nasıl yardım oldu? O listede isimlerini gören çocukların psikolojisi bozuldu. Ayıptır" diye konuştu. Gelen tepkiler üzerine liste apar topar siteden kaldırıldı.
 
MÜDÜR: ART NİYET YOK 
Listenin internette yayınlandığından haberinin olmadığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla ise "Müftülük bizden yardıma muhtaç öğrencilerin listesini istedi. Bizim de zaten elimizde böyle bir liste vardı. Mevcut listeyi Müftülüğe gönderdik. Fakat listenin aynı zamanda bizim sitemizde de yayınlandığından inanın haberim yok" dedi. Yayla, çalışma arkadaşlarının neden böyle bir şey yaptığına da anlam veremediğini belirterek, yine de olayın ardından hiçbir şekilde art niyet bulunmadığını vurguladı. "Çalışma arkadaşlarının sadece ince düşündüklerini" söyleyen Milli Eğitim Müdürü Yayla, "Bu tür işler gerçekten çok hassas işler. Çok dikkatli olmak gerekir.
 
Sizin sakınca görmediğiniz bir şey toplumda böyle sıkıntılar doğurur. Ama yine de altını çizerek söylüyorum ki, art niyet yoktur. Listeyi bilgi işlemden sorumlu arkadaş koymuş. Kendisiyle ilgili gereği yapılacak" diye konuştu.