Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "BDP ve MHP bari tek listede girsin seçimlere" önerisinde bulundu. Bağış, "(Bu ülkeye irtica gelecek) dediler. Yıllardır insan hakları bahanesiyle gelmeyen U2 geldi, konser verdi. (Laiklik elden gidiyor) dediler, gide gide Deniz Baykal gitti" dedi.

Bağış, AK Parti Fatih İlçe Danışma Kurulu toplantısında konuştu. AK Parti'yi yürüdüğü yolda bezdirmek isteyenler olduğunu vurgulayan Bağış, şöyle devam etti: "Hep önümüze muz kabukları koymak istediler. İnsanlarımızı korkutmak istediler. (Bunlar sizin yaşam tarzınıza karışır) dediler. (Sizin kılık kıyafetinize karışır) dediler. Bugün hala korkularla toplumu ürkütmeye çalışıyorlar. Hiç hak etmediğimiz konularda AK Parti'yi sanki bu ülkede birilerinin yaşam tarzına karışacakmış gibi göstermeye çalışan zihniyetler var. Bu yüzden Başbakanımız belki yüzüncü kez, üç yüzüncü kez bir daha söyledi.

Biz bu ülkede herkesin dilediği gibi yaşamasının güvencesiyiz. (Bu ülkeye irtica gelecek) dediler. Yıllardır insan hakları bahanesiyle gelmeyen U2 geldi, konser verdi. (Laiklik elden gidiyor) dediler, gide gide Deniz Baykal gitti. İnanın bana, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine, O'nun çağdaş medeniyetler seviyesine çıkma hedefine hiçbir parti AK Parti kadar sahip çıkmamıştır. Ama işlerine gelmediği için toplumu ürkütmek, korkutmak istiyorlar. Fitnelerle toplumu kandırabileceklerini sanıyorlar, aldanıyorlar."

"BDP ve MHP tek listede seçime girsinler" Anamuhalefet partisinin bu tür korkuları körüklemek için bir çaba içinde olduğunu savunan Bağış, "Bir yandan da birbirlerinin ruh ikizi olmuş MHP ve BDP, tamamen terör ve ırkçılık üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor. Madem ki bu kadar yakın görüşleriniz var, işte önümüzde seçimler var. Buradan çağrıda bunuyoruz; BDP ve MHP bari tek listede girsin seçimlere. Çünkü yaklaşımları aynı" diye konuştu. Bağış, milletin oynanan oyunların farkında olduğunu ve Haziran ayında yapılacak seçimlerde gereken cevabı vereceğini bildirdi.

AK Parti'lilerin vizyoner insanlar olduğunu, bugün Türkiye'de sağlanan başarıların arkasında AK Partililerin azmi ve kararlılığının bulunduğunu anlatan Bağış, "Kimilerinin (Artık muhtar bile olamaz) dedikleri bir kişinin peşine düşüp Türkiye'yi ve milletini tarihinin en çağdaş, en müreffeh, en şeffaf, en demokratik, en zengin günlerine sizler taşıdınız. İnşallah 12 Haziran günü, Türkiye'nin çağdaşlaşmasının, modernleşmesinin, zenginleşmesinin, şeffaflaşmasının geri dönülemeyecek noktaya taşınacağı gündür" şeklinde konuştu. (radikal)