Bugüne kadar uzak ilçelere giderek dertlerine derman arayan vatandaşlar şimdi hemen hemen her mahalleye bir sağlık ocağına kavuşurken şimdi de Avrupa standarlarında Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kavuşuyor... Ve beklenen gün geldi!.. Avrupa standartlarındaki 400 yataklı devlet hastanesinin temeli Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve kalabalık bir halk topluluğu bulunduğu görkemli bir törenle atıldı.
 
SAĞLIKTA DEVRİM YAPTIK...
 
Her geçen gün yeni hizmetlerin gerçekleştirildiği Sancaktepe'de, Belediye Başkanı İsmail Erdem'in özel gayretleriyle, Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sancaktepe'deki Emek mahallesinde inşasına başlandı...  Temel atama töreninde bir konuşma yapan Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, sağlığın insanın en temel konularından olduğunu belirterek kendi hükümetleri zamanında sağılıkta devrim niteliğinde gelişmeler olduğunu belitti.
 
Bağış; "eskinden herkes her sağlık kuruluşundan yardım almıyordu. Şimdi o ayrılığı kaldırdık. Ayrıca aile Sağlığı Merkezlerimizle her mahalleye aile hekimliğini getirdik" dedi. Bağış, "tüm ülkeye sunulan hizmetlerle Türkiye'mizin 2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaya ve proje üretmeye devam edecek" dedi.
 
ÇAKMA GANDİ BİR ÇOCUK KADAR OLAMADI...
 
Konuşmasının sonlarına doğru Egemen Bağış pankart tutan bir minik çocuğu kürsüye çağırarak ona 'Bu pankartta ne yazıyor diye sordu.. Çocuk ise bu projelerde insan var diyerek cevap verdi... Bakan Bağış ise 12 yaşında olduğunu öğrendiği çocuk için minik yavrumuz bile bizim projelerin insana odaklı olduğunu görmüş fakat 'Çakma Gandi' hala bunu öğrenemedi diyerek Ana muhalefet partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na sert göndermeler de yaptı... Öte yandan törende bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yapılan her hizmet kurumun bu ülkenin daha ileri gitmesinde önemli katkı sağladığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
HASTANENİN KONUSUNDA UZMAN PROFESÖRLERİ DE OLACAK...
 
Sancaktepe Belediye Başkan İsmail Erdem, hastanenin özelliğinden bahsederken; "Eğitim ve araştırma hastaneleri; öğretim, eğitim ve araştırma yapılan uzman ve ileri dal uzmanları  yetiştirilen genel ve özel dal hastaneleridir. Burada sözü edilen eğitim, hekimlere uzmanlık kazandırmayı amaçlayan eğitimdir. Yani doçent, profesör kadrosu olacaktır" dedi. Başkan Erdem hastanenin yerini ve gelinen aşamayı değerlendirerek; "Hastane 40.000 m²'lik bir alanda inşa edilecek olup 400 yatak kapasiteli olacaktır." dedi. Kurulacak hastanenin genel özellikleri ile ilgili bilgi veren Başkan Erdem, "İleri teknoloji kullanarak sağlık bilimleri alanında bilginin üretildiği ve uygulandığı bir özelliğe sahip bir hastane olacak. Ayrıca uluslararası standartlara uygun özelliğe sahip hastanemiz hizmet kalitesi açısından tercih edilen hastane olacak." açıklamasında bulundu.