İftar yemeğine 3 binin üzerinde Ümraniyeli katıldı. İftarını Ümraniyelilerle açan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Somali’ye destek olalım dedi.

Ümraniye Belediyesi’nin mahallelere yönelik verdiği iftar yemekleri devam ediyor. Belediyenin kurduğu mahalle iftar sofrasına bu kez Namık Kemal ve Esenevler mahallerinde ikamet eden vatandaşlar oturdu. İftar yemeğine AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları’nı yanı sıra, yaklaşık 3 binin üzerinde vatandaş katıldı.

İftar yemeğinden önce iftar sofralarını dolaşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Başkan Hasan Can, mahalle sakinleriyle sohbet etti. Ezanın okunmasıyla 4 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı.

BAŞKAN HASAN CAN; BU TABLO BİRLİKTELİĞİN VE TÜRKİYE’NİN TABLOSUDUR

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, mahalle sakinlerinin, komşuları ve akrabaları ile aynı sofrada güzel bir birliktelik oluşturduklarını söyledi.Oran, bu birlikteliği oluşturan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür etti. Daha sonra söz alan Başkan Hasan Can yaptığı kısa konuşmada bu iftar sofralarında ki birlikteliğin, bu tablonun Türkiye’nin tablosu olduğunu söyledi. Herkesin Ramazan ayını tebrik eden Başkan Hasan Can, sözü AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’a bıraktı.

EGEMEN BAĞIŞ; SOMALİ’YE DESTEK OLALIM

Daha sonra söz alan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış şunları söyledi: Bugün burada Ümraniyelilerle iftar açmaktan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirmiş olmaktan büyük onur duyduğunu ifade eden Bağış, ''Gerçekten bu akşam çok anlamlı ve keyifli bir iftar sofrası paylaştık sizlerle. Ben bu ramazanda İstanbul'un farklı bölge ve sokaklarında buna benzer birçok iftara katıldım. Böyle porselen tabakta, gerçekten lezzetli, her türlü içeriğiyle, eti bol bir yemeğin bu kadar kaliteli olduğu bir yeri ancak Ümraniye'de gördüm. Böylesine bir yönetim ve başkana sahip olduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzun farkında mısınız bilmiyorum'' diye konuştu.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''İnşallah bu ramazanın bereketinden ve gerçek anlamı olan dayanışma ve paylaşmadan nasibinizi alıyorsunuz. Sizlerin Ümraniye'de bunu aldığınızı biliyorum. Çünkü bu benim Ümraniye'deki ikinci iftarım. Somali'deki aç ve susuz kardeşlerimizin sorunlarına Ümraniye'nin nasıl eğildiğini bizzat yerinde gördüm. Sizlere gösterdiğiniz duyarlılık için teşekkür ediyorum. Geçen sene 30 küsur yıl aradan sonra Somali'ye giden ilk yabancı devlet başkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmuştu. Bu sene de 'Somali'yi unutmadık' diyen ilçe Ümraniye oldu. Hem sizlerin o sosyal marketteki alışverişinizle, SMS mesajlarınızla hem de Kanal 24'te her pazar yapılan yayınlar aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanından Somali'ye yardımların gitmesinin sağlanmasıyla oradaki insanların hayatları kurtuluyor. Bir SMS deyip geçmemek lazım. Beş lira belki bizler için büyük bir miktar olmayabilir. Ama Somalili ailenin bir haftalık gıdasını temin edebiliyor. Onların bir hafta daha yaşamasını güvence altına alabiliyor.''

Somali'deki insanlar için gösterilen duyarlılığa teşekkür eden Bağış, ''Allah Somali'deki, Sudan'daki, Suriye'deki, Gazze'deki, Kaşmir'deki bütün Müslüman kardeşlerimizin yaşadıkları sıkıntıların bu ramazanın yüzü suyu hürmetine son bulmasını nasip etsin. Allah onların yardımcıları olsun. Hepinizin Kadir gecesini ve Ramazan Bayramı'nı kutluyorum'' diye konuştu.