Bağarası Kemalpaşa İlköğretim Okulu civarında oturan bir bayanın okul önünden iki öğrencinin 35 DAF ile başlayan koyu renkli bir araca bindirildiği yönündeki iddiasını okul yönetimine iletmesi beldeye hareketli ve heyecanlı saatler yaşattı.

Bayanın iddiası sonrasında harekete geçen Okul Müdürü Ali Yüksek ve okul yöneticileri belde jandarma ekiplerine haber verdi. Bağarası Kemalpaşa İlköğretim Okulu"nda öğrenci yoklaması yapılırken; okul yönetimi tarafından okula gelmeyen öğrencilerin evlerine telefon ile bazılarına ise Jandarma tarafından adreslerine gidilerek ulaşıldığı belirtildi. Okulda eksik öğrencinin olmaması kaçırılma iddialarının asılsız olabileceğini gösterirken; okul etrafında yabancı plakalı bir aracın gezdiği ve bu araca iki öğrencinin bindiği iddiaları ise kafaları karıştırdı.

OKUL MÜDÜRÜ “OKUL MEVCUDUMUZ TAM”

Okulunda yoklamasını yapan, okula çeşitli nedenlerle gelmeyen öğrencilerin evlerine telefon ya da bizzat gidilerek ulaşıldığını belirten Okul Müdürü Ali Yüksek; “Ortaya atılan iddialar sonrasında bizler okul yönetimi olarak gerekli yoklamayı yaptık. Jandarma ekiplerinin de yardımı ile okulumuzun mevcudunun tam olduğu tespit edildi” dedi.
Okul çıkışında öğrencilere konuşma yaparak söylentilere kulak asmamalarını belirten Okul Müdürü Ali Yüksel, öğrencileri ve velileri tanımadıkları kişilerin araçlarına binmemeleri, şüpheli kişilere karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Bağarası Beldesi sakinlerinden Şahin Kurtoğlu ise Kemalpaşa İlköğretim Okulu etrafında 35 plakalı bir aracın dolaştığını hatta kendisine Söke"ye nasıl gidebileceğini sorduklarını belirtirken; gördüğü aracın önünde plakasının takılı olmadığı, aracın arkasında plakasının olduğunu söyledi. Eve gittiğinde öğrenci kaçırılma iddialarını duyduğunu belirten Şahin Kurtoğlu, belde sakinleri olarak 35 plakalı araçtan şüphelendiklerini belirtti.

VELİLER ÇIKIŞTA OKUL ÖNÜNDEYDİ

Ortaya atılan iddialar sonrasında Bağarası Beldesi"nde öğrenci velileri tedirginlik yaşarken, Kemalpaşa İlköğretim Okulu"nda eğitim gören çocuklarını almak üzere okul önüne geldiler. Veliler çocuklarının okuldan çıkmasını bekledi.

POLİS VE JANDARMA ALARMA GEÇTİ

Ortaya iddianın ardından kaçırma olayına karıştığı iddia eden 35 DAF plakalı koyu renkli aracın bilgisi, il genelindeki tüm polis ve jandarma teşkilatlarına bildirildi. Polis ve jandarmaya söz konusu araç konusunda duyarlı olması talimatı verilirken; gün boyu devam eden araştırmalar sonucunda plakası verilen araca rastlanamadı.
Bu arada; Bağarası Belde Jandarma Komutanlığı"nda n da şu ana kadar kayıp başvurusunda bulunan kimsenin olmadığı belirtildi. Jandarma tüm olasılıkları değerlendirip, araştırmalarını sürdürüyor.