Bazı medya kuruluşlarında çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını ve şahsını haksız yere karaladığını belirten Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bademci, “ 6 Haziran 2011 tarihinde içinde belediyemizin zabıta görevlisinin de bulunduğu Kuşadası Turizm Koordinasyon Kurulu Denetleme ekibi tarafından, ilçe merkezinde denetimlerde bulunulmuş. Denetimler sırasında Güvercinada bağlantı yoluna bağlı bulunan kardeşim Şeref Bademci’ye ait teknede de denetleme yapılmıştır. Haftanın 3 günü kardeşim tarafından Meander Turizm’e kiralanan tur teknesinde 12 koli doluca firmasına ait şarap bulunmuştur. Şaraplar, Meander Turizm tarafından 2006 yılında Doluca firmasına yaptırılmış olup, Meander Turizm firmasının Muhasebe yetkili Bülent Duman da olay yerine gelerek, şarapların faturasını ibraz etmiş ve şarapların kendileri tarafından turistlere ikram amaçlı getirildiğini beyan etmiştir” dedi.
Olayı anlatan tutanağın, Kuşadası Kaymakamlığı, Tarım Müdürlüğü, Vergi Dairesi Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri tarafından imza altına alındığına dikkati çeken Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bademci, “ Olay tamamen bu şekilde iken, bazı medya kuruluşları tarafından denetleme yapılan tekne tarafıma ait gibi gösterilmiş ve bununla da yetinmeyerek içkilerin kaçak olduğu iddiası ortaya atılmıştır. Bunların hiç biri gerçek değildir. Şahsıma ait bir tur teknesi yoktur. Bahsedilen tekne kardeşim Şeref Bademci’ye aittir. Ancak, tekneyi kiralayan Meander Turizm firmasına ait şaraplar da kaçak değildir ve faturası ibraz edilmiştir” diye konuştu.


KAYMAKAM ESEN, “ KAÇAK İÇKİ SÖZ KONUSU DEĞİL “
Bu arada, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de, “Kesinlikle kaçak içki olayı söz konusu değildir. Sadece bir teknede 2006 yılından kalma bandrolsüz şarap bulundu ve 1200 lira para cezası kesildi. Vergi mevzuatı ile ilgili bir cezadır bu. Zaten şarapların tekneyi kiralayan Meander isimli turizm şirketine ait olduğu belirlendi. Onlar da şarapların faturasını ibraz ettiler ve para cezasının kaldırılmasını talep ettiler” şeklinde konuştu.

20110608ay432542_01.jpg 20110608ay432542_02.jpg