Badem hepimizin beğenerek tükettiği çerezler arasındadır. Peki, bademin faydalarını biliyor musunuz?

Bademin en çok bilinen özelliği kötü koleserolü düşürmesidir. İçerisinde bulunan doymamış yağ asitleri sayesinde LDL ya da kötü kolesterolü düşürerek lipoprotein seviyesini düzenler.

cilt güzelliği için de badem oldukça faydalıdır. Kırışıklıkların, sivilcelerin ve cilt kuruluğunun üstesinden gelen badem yağı, masaj yaparak uygulandığında yaşlanmayı geciktirir. Gözlerin etrafındaki siyah halkalar üzerinde de etkili olan badem yağı cildi yeniler.

Saçla ilgili her türlü sorun için badem yağı kullanılabilir. Saç döçkülmesi, kepek ve grileşme gibi sorunlara karşı haftada bir kez badem yağıyla saçlara masaj uygulanabilir. Bir kaç damla badem yağı şampuana karıştırılabilir.

Badem içerisinde bol miktarda bakır, demir ve vitamin ihtiva eder. Bu nedenle kansızlığa da iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca içerisindeki lifler de hazımsızlığın giderilmesinde etkilidir.

Yemeklerden sonra tüketilen badem kan şekerini normal seviyelerde tutmada yardımcıdır. Ayrıca güçlü ve etkili bir antioksidan besindir.

Bebeklerde anne sütüne karşı hassasiyet söz konusu olduğunda ezilmiş bademlerin ılık suyla karıştırılarak verilmesi önerilir.

Badem yağı çok yaygın olarak profesyonel masörler tarafından kullanılır. Badem yağının stresten kurtarıcı ve rahatlatıcı bir etkisi vardır.

Kemikleri güçlendirici özelliğiyle de adından söz ettiren badem, iskelet sisteminin sağlığına büyük katkı sağlar. Bu nedenle ileriki yaşlarda rastlanılabilecek kemik erimesi gibi sorunların riskini azaltır.