Vücudumuzun diğer bölgelerinde olduğu gibi bacak bölgesindeki istenmeyen görüntü ve şekil bozuklukları zaman zaman problem olabiliyor. Uzun, düzgün ve yeterli dolgunlukta bacaklara sahip olmayı tüm kadınlar istiyor. Estetik cerrahinin gelişen yöntemleri bacaklardaki görünüm problemlerine de çözüm getiriyor.

Bacak Şekillendirme Estetiği Öncesi

Sigara, genel anestezi konforunu ve yara iyileşmesini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle ameliyattan önce kullanmaya ara vermeniz faydalı olacaktır. Aylık periyodunuz ( adet dönemi) sırasında kanama eğilimi fazla olabilir, bu nedenle zorunluluk olmamakla beraber ameliyatınızın ertelenmesi gerekebilir.


Bu durumu doktorunuza bildiriniz.Kanamaya eğilimi arttırdığı için aspirin, bitkisel ilaçlar ve vitamin tabletlerinin kullanımı ameliyat tarihinden 10 gün önce kesilmelidir. Üst solumun yolu enfeksiyonu geçiriyor iseniz doktorunuza bildiriniz, ameliyatınızın ertelenmesi gerekebilir. Doktorunuz tarafından istenen kan ve idrar tahlillerini ameliyat sabahı yanınızda getirmeyi unutmayınız.

Anestezi hekimi tarafından yapılacak muayenede bu sonuçlar gerekli olacaktır. Ameliyattan 6 saat öncesinden itibaren yeme ve içmeyi kesiniz. Ameliyattan önce doktorunuz, bacak üzerinde gerekli çizimler yaparak ameliyatı planlayacak ve yüzünüz görünmeyecek şekilde resimlerinizi çekecektir. Ameliyattan önce enfeksiyon riskine karşı tedbir amaçlı antibiyotik enjeksiyonu yapılacaktır.