İkinci Ergenekon iddianamesinin tutuklu sanığı Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi"nde bacağındaki enfeksiyon nedeniyle üçüncü kez ameliyat masasına yattığı öğrenildi.

“ERSÖZ"ÜN BACAĞI KOPMA NOKTASINDA “

Levent Ersöz"ün avukatı Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin bacağının 20 cm açık vaziyette olduğunu ve bacağının kopma noktasına geldiğini belirterek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"ne dilekçe verdi. Dizdar, müvekkilinin kimliğinin ve ifadesinin hastanede yapılmasını talep etti. Dizdar dilekçesinde, 7 eylül tarihindeki duruşmaya Çapa Acil Genel Cerrahi bölümüme cezaevi kanalıyla müzekkere yazılarak herhangi bir mikrop kapmayacak bir şekilde doktor hemşire nezaretinde ambulansla duruşmaya getirilip kimliğinin tespitinden sonra geri götürülmesini talep ettiğini yazdı. Dizdar, ayrıca Pazartesi günü duruşmada ilginç açıklamalarda bulunacağını ileri sürerek, Ergenekon savcıları hakkında suç duyurusunda bulunacağını da ifade etti.

“AİHM"E GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Öte yandan Birinci Ergenekon davasının 109. oturumuna Kemal Alemdaroğlu ve Güler Kömürcü"nün avukatı Metin Çetinbaş"ın savunmasıyla devam ediliyor. Çetinbaş, “AİHM"e gitmeyi düşünüyoruz. Orada Türkiye çok büyük tazminata mahkum olacaktır. Buna da kimsenin hakkı yoktur" dedi.Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu yerleşkesinde görülen, aralarında Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Doğu Perinçek"in olduğu ve birleştirilen Danıştay davasıyla Osman Yıldırım"ın da bulunduğu Birinci Ergenekon duruşmasında 23"ü tutuklu 25 sanık hazır bulundu. Danıştay davası sanıklarından Alparslan Arslan, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi"nde gözetim altında tutulduğu için duruşmaya katılamazken, dün duruşma salonunda bulunan Danıştay sanıklarının avukatları ise bugünkü duruşmaya gelmedi. Duruşmaya tutuklu sanık Kemal Alemdaroğlu"nun avukatı Metin Çetinbaş"ın savunmasıyla devam ediliyor.

DHA