Bacalar temizlemeden soba kurulmaması gerektiğine işaret eden Didim Belediyesi İtfaiye Müdürü Adem Cengiz, “Kimyasal maddelerle baca temizlemek yanlış bir uygulamadır” dedi.
Didim Belediyesi olarak kamu kurum ve kuruluşlar ile yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara bacalarını temizlenmesinde yardımcı olduklarının altını çizen Cengiz, “Yangınla mücadelenin dışında bakıma muhtaç vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Halkımız sobalarını kurmadan önce mutlaka baca temizliği yaptırması gerekiyor. Bu temizle işi bezle veyahut çuval tabir edilen araçlarla yapılmalı. Halkımız bazen naftalin veya ona benzer türde kimyasal maddelerle bacalarını temizlemeye kalkıyor, bu uygulama yanlış bir uygulama” diye konuştu.
Evlerini odunla ısıtan vatandaşların ayda 1 kere, kömürle ısınanlar ise 2 ayda 1 kere temizleme yapması gerektiğine işaret eden Cengiz, “Özellikle kaliteli kömür alamayan vatandaşlarımız bacalarının bakımını mutlaka yaptırmaları gerekiyor, çünkü yaşanabilecek zehirlenme olaylarına karşı dikkatli olmak için bu temizlemeler mutlaka yapılmalı” diyerek, bacasını hiç temizlemeyen vatandaşlarında mutlaka bacalarını temizleme konusunda uyarılarda bulundu.