TEKEL işçisinin acı günü...

DENİZLİ'de çeşitli türde çok sayıda hap içtikten sonra kendilerini iple kalorifer peteğinin borusuna asarak canlarına kıyan Tekel işçisi Emin İdil'in kızı Zeliha İdil (15) ile erkek arkadaşı Hasan Çelik'in (15) cenazelerinde gözyaşları sel oldu. Arkadaşları ve yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabilen Tekel işçisi Emin İdil'in ``Ankara'da çocuklarımın geleceği için mücadele verirken şu karşılaştığım olaya bak. Bu nasıl bir acıdır, ciğerim yanıyor'' diyerek gözyaşı döktüğü öğrenildi.

Dün (çarşamba) akşam saatlerinde, Feslikan Mahallesi'ndeki evde, çeşitli türde çok sayıda hap içtikten sonra kendilerini kalorifer peteğinin borusuna iple asarak canlarına kıyan Tekel işçisi Emin İdil'in kızı Yaşar Saniye Gemici Lisesi 1. sınıf öğrencisi Zeliha İdil (15) ile duygusal ilişki yaşadığı belirtilen Atatürk İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencisi Hasan Çelik'in (15) cenazeleri yürek dağladı.


TABUTUNA DUVAK KONULDU
Zeliha İdil'in cenazesi Pamukkale Üniversitesi TIP Fakültesi Hastanesi morgundan alındıktan sonra sabah saatlerinde Feslikan Mahallesi'ndeki evine getirildi. Acı haberi alıp Ankara'daki eylem çadırından dönen Tekel işçisi baba Emin İdil'in güçlükle ayakta durduğu, anne Saniye ve kız kardeş Büşra'nın ağıtlar yaktığı görüldü. Eve akın eden Zeliha'nın okul arkadaşları da gözyaşlarına hakim olamadı. Öğlende Asri Mezarlık Camii'nde kılınan cenaze namazında ise Zeliha'nın tabutunun üzerine bırakılan duvak yürekleri burktu. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'un yanı sıra ailenin yakınları ve Zeliha'nın çok sayıda arkadaşının katıldığı cenaze töreninde, üzerinde ``Tekel işçileri'' yazılı çelenk de dikkati çekti.


2 SAAT ÖNCE BABASINI ARAMIŞ
Tekel işçisi Emin İdil'in mücadele arkadaşlarından birinin söylediği sözler ise boğazları düğümledi. Acı haber geldiğinde Ankara'daki eylem çadırında olduklarını anlatan Tekel işçisi, Emin İdil'in sürekli ``Ankara'da çocuklarımın geleceği için mücadele verirken şu karşılaştığım olaya bak. Bu nasıl bir acıdır, ciğerim yanıyor'' diyerek gözyaşı döktüğünü aktardı. Tekel işçisi, ``Dün öğleden sonra Emin ile birlikte çocuklarımıza Ankara'daki bir mağazadan mont almıştık ve eylem çadırına dönüyorduk. O sıra Emin'i kızı Zeliha telefonla aradı. (Baba seni çok seviyorum, çok özledim) demiş. Konuşma bitince Emin diyalogları bana aktardı. Yaklaşık 2- 3 saat sonra da acı haber geldi. Hepimiz adeta beynimizden vurulmuşa döndük. Emin'i zor sakinleştirdik. 50 kişinin bulunduğu Denizli ve Aydın'dan gelen Tekel işçilerinin durduğu çadırda sadece 4 kişi kaldı. Herkes kendini dışarı attı. Sonra sakinleştirici iğneler yaptırıp arkadaşımızı evladının cenazesine getirdik'' dedi.


YİNE AYRILMADILAR
Bu arada, Zeliha İdil ile birlikte intihar eden Hasan Çelik de ayni camide ve mezarlıkta ikindide yapılan törenlerin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi. Gencin cenazesine ailesi ve yakınlarının yanı sıra okul arkadaşları da katıldı.

Öte yandan, arkadaşları Zeliha İdil için sosyal paylaşım sitesi olan facebook'ta ``Bizimlesin Kardeşim Zeliha İdil'' başlığıyla sayfa oluşturdu. 133 kişinin üye olduğu sayfaya, üzüntü ve taziye içeren mesajlar ekledi.

Zeliha İdil'in facebook'taki kendisine ait sayfanın `duvar' bölümünde ise intihar eden bir kız fotoğrafının yer alması dikkati çekti. - DHA