Konak'a bağlı Hatay semtinde kızı G.Ö. ile birlikte yaşayan emekli Bayram Ö., evinde çıkan yangında hayatını kaybetmişti. Olaya ilişkin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçeyle başvuran Bayram Ö.'nün kız kardeşi Fatma D., "Yeğenimin evli bir erkekle ilişkisi vardı. Ağabeyimi evde odaya kilitlediği zamanlarda, uyku ilacı verip, erkek arkadaşıyla buluşmak için evden kaçıyordu. Kendisinin depresif rahatsızlığı vardır" dediği öğrenildi. İfadesine başvurulan G.Ö. ise suçlamaları kabul etmeyerek, "Salon 
kapısı kapalıydı. İçeriden yüksek televizyonun sesi geliyordu. Babamın evde olmadığını düşünerek kendi odama girdim Bir süre sonra ses duydum. Elektrikler kesildi. Odadan çıktığımda koridorda yoğun bir duman vardı, ben de kendimi dışarı zor attım. Dışarı çıktığımda babamın içeride olup olmadığını sordular. Kendisinin uyku uyuyamama problemi vardı. Benim kullandığım haplardan içip günde birkaç saat uyurdu. Kendisiyle herhangi bir sorunum yoktu" dediği kaydedildi. 
 
Soruşturmayı tamamlayan cumhuriyet savcısının hazırladığı iddianamede itfaiye, polis ve İzmir Adli Tıp Kurumu raporlarına göre, Bayram Ö.'nün yanık ile duman solumaya bağlı mekanik asfiksi ve karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu öldüğünün anlaşıldığı, tutuksuz yargılanan G. Ö. 'nün "kasten adam öldürmek" suçundan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması istendi. (iha)