İtalya"da Romeo ve Juliet"in efsanevi aşkına ev sahipliği yapan Verona kenti, akıl almaz bir cinayete sahne oldu. Verona"da ailesiyle birlikte yaşayan 20 yaşındaki Piergiorgio Zorzi"nin, 66 yaiındaki babası Giorgio Zorzi"yi feci şekilde öldürdüğü ortaya çıktı. Bir komşularının çöpten gelen ağır kokulardan şüphelenerek polisi araması üzerine akıllara durgunluk veren cinayet ortaya çıktı.

CİNAYET NEDENİ TV SESİ

Olay yerine gelen emniyet güçleri, bahçedeki büyük çöp kutusunun içinde talihsiz babanın dilimlere ayrılmış cesedini buldu. Cinayet sanığı olarak tutuklanan Piergiorgio Zorzi ise cinayeti işlediğini itiraf etti. Zorzi, “Annem büyükanneme bakmak için bir süreliğine gitmişti. Babam, İnter- Bayern Münih karşılaşmasında televizyonun sesini çok açtığımı söyleyip bağırmaya başladı. Kavga ettik. Önce yumrukladım. Biraz gücünü kaybedince küçük bir bıçakla boğazını kesmeyi denedim ama başaramadım. Ben de daha büyük bir bıçak aldım önce vücuduna bir kaç kez sapladım, sonra da boğazını kestim” dedi.

SOĞUKKANLI CANİ

Olayı anlatırken son derece soğukkanlı olduğu gözlenen Zorzi, babasının öldüğünü sanıp, balkona çıktığını ve sigara içtiğini belirterek, “Sonra odaya döndüm ama babamı bulamadım. Korktum. Sonra onu koridorda buldum. Sanırım ölmemişti ve telefona ulaşmaya çalışıyordu. Ama başaramadı. Öldüğünden emin olunca gidip uyudum. Ertesi günü geç kalktım. Büyük bir çöp bidonu alıp, vücudunu parçalara ayırdım ve kapının önüne bıraktım. Çöpçüler gekmeden komşum şüphelenip polisi aramış” şeklinde ifadesini tamamladı. Zorzi tutuklanarak cezaevine konuldu

DHA