Tokat Pazar"a bağlı Üzümören beldesinde oturan Altun ailesi, babanın uyguladığı şiddet sonucu dağıldı. Özlem Altun (19), eve alkollü gelen babası Muhittin Altun"u (47), aile fertlerine şiddet uyguladığı iddiasıyla üzerine kızgın yağ döküp, sopayla kafasına vurduktan sonra eşarpla boğarak öldürdü. İşsiz olan baba Altun"a, daha önce de “aile fertlerine şiddet uyguladığı” gerekçesiyle bir ay eve yaklaşmama cezası verildiği ortaya çıktı.?Baba Altun hakkında ailesine şiddet uyguladığı için halen devam eden bir dava daha bulunuyor.
Tokat"taki dram, önceki gece yarısı meydana gelen olayla ortaya çıktı. Hemen her gece eve alkollü gelen ve aile üyelerine şiddet uygulayan baba Altun, önceki gece de eve alkollü halde döndükten sonra bağırmaya başladı. Bunun üzerine annesi Hanife ile 7 - 13 yaşlarındaki 4 kardeşini babasının şiddetinden korumak için bir odaya kilitleyen Özlem Altun, daha sonra babasıyla tartışmaya başladı.

Yağı önceden hazırladı
Babasını mutfağa çağıran Özlem, burada önceden hazırladığı kızgın yağı yüzüne attı, ardından sopayla başına defalarca vurdu. Baba Altun karşılık veremeden yere yıkılırken, ölüp ölmediğini kontrol eden Özlem Altun, nefes aldığını fark ettiği babasının boğazına bu kez kendi eşarbını bağlayarak boğdu.
İşlediği cinayet sonrası jandarmayı telefonla arayan Altun “Babamı öldürdüm, beni teslim alın” dedi. Eve gelen jandarma genç kızı gözaltına alırken, odaya kapatılan annesi ve 4 kardeşinin de ifadelerine başvuruldu.
Jandarmada verdiği ilk ifadesinde babasının aile üyelerine şiddet uyguladığını söyleyen genç kız, ailesini kurtarmak için cinayeti işlediğini söyledi. Altun, cinayet sırasında annesi ve kardeşlerini zarar görmemeleri için odaya kilitlediğini de anlattı. Güvenlik önlemleri altında Tokat"a götürülen Özlem Altun, sorgusundan sonra adliyeye sevk edildi.


Baba için 6 ay hapis isteniyordu
Kızı tarafından öldürülen Muhittin Altun hakkında, aile fertlerine kötü muamelede bulunduğu ve aile içi şiddet uyguladığı iddiasıyla bir dava açıldığı da ortaya çıktı. İki yıl önce evden uzaklaştırma cezasına çarptırılan Altun hakkında, aile fertlerine sürekli şiddet uygulaması sonucu, Tokat Aile Mahkemesi"nde 6 ay hapis cezası istemiyle bir dava açıldığı ve bu davanın halen sonuçlanmadığı öğrenildi.