İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Balçova ilçesinde geçen cumartesi gecesi öldürülen 27 yaşındaki banka çalışanı Esra Yaşar'ın, teyzesinin evinden saat 21.00 sıralarında cep telefonu ile 2 kez babasını aradığı öğrenildi. Teyzesinde kalmak için izin istemek amacıyla aradığı babasının cep telefonuna cevap vermemesi üzerine Yaşar'ın, evine gitmek üzere teyzesinden ayrıldığı ve yolda öldürüldüğü bildirildi. Bu arada, banka çalışanı Esra Yaşar (27) ile üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın (22) öldürülmesinin ardından olay yerlerinde bulunan mermi çekirdekleri ve kovanların kriminal laboratuvarda incelendiği, her 2 olayda kullanılan mermilerin Browning marka bir tabancaya ait olduğu ve tabancanın 1910 ile 1920 yılları arası yapımı olduğunun belirlendiği öğrenildi.

Zanlının bulunabilmesi amacıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Silah Ruhsat Şubesi'nde kayıtlı bulunan 1475 Browning marka tabancanın imalat tarihlerinin incelendiği, tabancalardan 2'sinin 1910 ile 1920 tarihleri arasında yapıldığının tespitedildiği, sahiplerine ulaşıldığında cinayetlerde kullanılmadığının anlaşıldığı bildirildi.

İzmir'in Balçova ilçesinde cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar, pazar gecesi üniversite öğrencisi Ayşe Selen Yayla ve pazartesi gecesi de Konakilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda travesti olduğu iddia edilen Mustafa Has, tabancayla başlarından vurularak öldürülmüş, cep telefonları ve çantaları alınmıştı. Cinayetlerin zanlısı olduğu belirlenen Hamdi Ayri, Bodrum'da yakalanarak İzmir'e getirilmiş ve tutuklanmıştı.

Vatan