İzmir'in Konak İlçesi'nde, kendisine tacizde bulunduğunu ileri sürdüğü babası tarafından 15 yerinden bıçaklanıp, boğazı kesilerek öldürülen 20 yaşındaki Emine A., yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kızının tabutuna üzerinde, "Gelinliğini giydiremedim. Doyamadım sana kızım, gurur duyuyorum seninle. Bekle geleceğim" yazılı çelenk bırakan ve eşine de “Cani, katil baba” diye bağıran anne Türkan A., katil zanlısı eşinin, kızının okula gitmek için çektirdiği fotoğrafta gülümsemesine kızıp, “Erkeklere de mi böyle güleceksin?” diyerek tartaklayıp okula gitmesine izin vermediğini söyledi. Aranan Hamit A.nın, bazı yakınlarını arayıp “Eşimi de öldürdükten sona teslim olacağım” dediği ileri sürüldü.

Geçen cumartesi günü meydana gelen olayda, bankadan para çektikten sonra evine dönen Türkan A., eşi yaşındaki Hamit A.'nın kanlar içinde kapıdan çıkıp hızla uzaklaştığını gördü. Eve giren Türkan A., iki gün önce polise kayıp başvurusunda bulunduğu ve cuma günü akşam saatlerinde evine dönen 20 yaşındaki kızı Emine'nin kanlar içindeki cesedini buldu. Evdeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan Emine A.'nın, 15 yerinden bıçaklandığı, boynunda şah damarının kesildiği ortaya çıktı.

KARDEŞLERİ TUTUKLANDI

Evde olmalarına rağmen cinayete göz yumdukları gerekçesiyle gözaltına alınıp Adliye'ye sevk edilen Emine A.'nın erkek kardeşleri 17 yaşındaki G.A. ve 16 yaşındaki D.A. da dün çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. İki kardeşin babalarına taciz iddiasında bulunan ablaları Emine A.'ya baskı yapıp tartaklayarak şikayetinden vazgeçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle evden 6 ay uzaklaştırma cezası aldıkları da öğrenildi.


ANNEDEN ÇELENKLİ UĞURLAMA


Emine A.'nın Adli Tıp Kurumu'nda bulunan cenazesi bu sabah yakınlarınca alınarak Nur Kamer Cami'ne götürüldü. Bu sırada yakınlarının kucağında kızının fotoğrafını görünce gözyaşlarına boğulan anne Türkan A., eşine “Cani katil baba” diye bağırdıktan sonra üzerinde "Gelinliğini giydiremedim. Doyamadım sana kızım, gurur duyuyorum seninle. Bekle geleceğim" yazılı çelenk bıraktı. Acılı anne ayrıca, kızının fotoğrafını gösterip katil zanlısı eşinin, kızının okula gitmek için çektirdiği bu fotoğrafta dişlerini gösterir şekilde gülümsemesine kızıp, “Erkeklere de mi böyle güleceksin?” diyerek tartaklayıp okula gitmesine izin vermediğini söyledi.


Katil zanlısı Hamit A.'nın geçen cuma eve gelip Emine A.'yı dövdüğü sırada kendisine engel olmaması için iple bağladığı kızı 19 yaşındaki Y.A. ile anne Türkan A., tabutun başında uzun süre ayrılmayarak gözyaşı döktü. Anne ve kızı güçlükle sakinleştirildi. Emine A.'nın cenazesi öğle vakti kılınan namazın ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.


"SIRADA EŞİM VAR" DEDİ İDDİASI


Olayın ardından kaçarak ortadan kaybolan Hamit A.'yı yakalamak için polis ve jandarmanın araştırmasının genişleyerek devam ettiği bildirildi. Ekiplerin, gidebileceği tüm yerlerde yakalamaya çalıştığı Hamit A.'nın bazı yakınlarını arayıp “Eşi Türkan'ı da öldürdükten sonra teslim olacağım” dediği ileri sürüldü.

DHA