Mahkeme babanın isteğini yerinde bularak, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıp, baba ve çocuklarına DNA testi yapılmasına karar verdi.

Osman Çürümez, 21 yıl önce aynı köylüsü Nimet Çürümez ile evlendi. Evlilikleri sürürken önce oğulları R., daha sonra da kızları G., dünyaya geldi. Hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Osman Çürümez, İstanbul'da bir fabrikada iş buldu, çalışmaya gitti. Yılda birkaç kez İzmir'e gelip, ailesini gören Çürümez, İstanbul'dayken bir gün telefon eden eşinden, çocukları alıp Ankara'ya annesinin yanına gittiğini, eşyaları sattığını öğrendi.

Eşini, “Çocuklarımıza acı” diye ikna etmeyen çalışan Osman Çürümez, iddiaya göre “Çocuklar da zaten senden değil” cevabıyla şoke oldu. Soluğu İzmir'de alan Çürümez eşi ve çocuklarını bulamadı. Osman Çürümez boşanmak için dava açtı. Hakim, evi terk eden Nimet Çürümez'i ağır kusurlu bularak çifti boşadı, çocuklar annede kaldı.

Osman Çürümez, eşinden boşandığında hakime, “Hakim bey, peki bu çocuklar benden mi değil mi? Ben bunu nasıl öğrenceğim?” diye sordu. Hakim, bunun ayrı dava konusu olduğunu, nesep davası açıp, çocuklarla kendisine DNA testi yaptırması gerektiğini belirtti.

Yıllardır "Oğlum, kızım" diye sevdiği iki çocuğunun kendisinden olup- olmadığının belirlenmesi için bir kez daha mahkemeye giden Çürümez, dava açtı. Hakim, baba Çürümez'in talebinin yerinde bulup, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasına ve baba ile çocukları arasında DNA testi yapılmasına karar verdi. Belirlenecek günde Cumhuriyet Savcısı'nın karşısına çıkacak baba ile çocukları kolları mühürlenerek, DNA testi için Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.
Mahkemenin DNA testini kabul etmesine içi sızlayarak sevindiğini belirten Osman Çürümez, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Allah böyle bir duruma düşmanımı bile düşürmesin. Doğduğu günden bugüne kadar oğlum ve kızım diye sevdiğim ve şu anda gençlik çağlarını yaşayan iki insanın benim çocuğum olup olmadığını tespit etmeye çalışıyorum. Boşandığıma üzüldüm ama bu çocuklar benim değilse dünyam yıkılır. Varsın annelerinin yanında kalsınlar ama inşallah benim çocuklarım çıkar. Bunca yıllık güvenimin böylesine istismar edilmesi, kandırılmam, dolandırılmam, aldatılmam acıların en büyüğü.”
DHA