"Bez Bebek".dizinin bir bölümü, haftada tam 17 kez tekrarlanıyor. Dizi, bu sayıyla Kemal Sunal"ın filmlerinin rekorunu bile kırmış. Başrol oyuncularından Evrim Akın, bu başarının sırrının, çocukların samimiyete inanmasından kaynaklandığını söylüyor ve “Çocukların çok ilginç istekleri oluyor. Beni görüp "Babamı kurbağaya çevir" diyen bir çocuk bile oldu” diyor...

"Bez Bebek"in bu kadar çok sevilmesinin sebebi sizce nedir?

Samimiyet herhalde. Çünkü herkesi kandırabilirsin, her şeyi alt edebilirsin ama çocuğu asla. Çocuğu ve hayvanları asla kandıramazsın. Sevmedi mi sevmez ama sevdi mi de sever. Onların algıları hepimizden daha açık. Oyunculuğun da
o samimiyetle karşı tarafa geçişi.

Geçtiğimiz günlerde bir alışveriş merkezinde ekip olarak sohbete katıldınız. Çocuklar sizleri karşılarında görünce ne yaptılar?

Çocuklar o kadar tatlılar ki, biraz ebeveynleri garip (gülüyor)...

Ne yaptılar ki?

Mesela çocuk bizi görüyor. Biz onlar için birer masal karakteri gibiyiz. Televizyonla gerçeği henüz ayırt edemeyecek yaşta olanlar da var, onun gerçek olmadığını, bir çizgi film tadında olduğunu düşünenler de. Şoka giren çocuklar var. Ama öpmek ve fotoğraf konusunda anne-babalar ısrarcı. Çocuğa "öp öp” diyorlar, sonra dönüp “Sizi bir kere öpsün” diye anne-baba ısrar ediyor. Tabii öpüyorum da. Saçma geliyor, çocuk istemeyince ben nasıl zorla kendimi öptürürüm (gülüyor) Çocuk ağlıyor “Anne istemiyorum, yapma” diyor. Ama anne “Hadi öpsene kızım, öpsene. Bir daha nerede göreceksin onu?” diyor. Ama onlar da bunu samimiyetle, iyi niyetle yapıyorlar. Art niyetleri yok.

Sizden ilginç istekleri oluyor mu?

Eti Çocuk Tiyatrosu"nun işitme engelliler için sahneye koyduğu bir oyunda oynadım. Engelli bir çocuk bana, telaffuz edebildiği kadarıyla Nana"nın yüzüğünü sordu. Ben de elimde yüzük olmadığını işaret edince “Tuu” yaptı bana (gülüyor). Yani yüzük olmayınca hiçbir değerim yok. Hayatımda karşılaştığım en enteresan şeydi.

İlginç sihir istekleri oluyor mu?

Var, “Babamı kurbağaya çevir” diyen bir çocuk oldu (gülüyor). Nasıl yılmış ki babasından (gülüyor). Babası herhalde bunu çok mıncıklıyor, o da yılmış.

Babası yanında mıydı?

Yanındaydı, tombik de bir babası vardı (gülüyor).

Nikah ne zaman?

Kriz var, kriz!

Kriz teğet geçiyormuş.

Siz inanıyor musunuz?

Bir tarih belirlediniz mi?

Henüz yok, ama bu gidişat umarım ki ömür boyu birlikteliği getirecek.
"Avrupa Yakası"nı seyredebiliyor musunuz?
Zaman bulunca arada bir tabii ki seyrediyorum. Kadroda değişiklikler oluyor.Ata"nın girişi çok keyifli ama Hümeyra"nın çıkışı çok hüzünlü. Gazanfer hocanın gidişi çok acıklı. Dizinin başarısını yapımcısı, yazarı, oyunculara hepsi hak ediyor. Daha da iyi olsun

Ata Demirer geri döndü. Size de teklif gelse düşünür müsünüz?

Bilmiyorum. Büyüklerim hep sorarlar “Gelecekle ilgili planların ne? İlerde ne yapmayı düşünüyorsun?”. Hiç planlayarak, ya da bir şeyleri kafaya koyarak yaşamıyorum. Kafaya koyduğum tek bir şey var, oyunculuk yapmak. Bu a yakasında olur, b yakasında olur, c yakasında olur. Bunun hiçbir zaman planını, programını yapmıyorum. Hayat ve gidişat ne getirir, ne götürür bilmiyorum. Ben zaten hiç biriyle kötü ayrılmadım. Hâlâ dostluğumuz ve zarafetimiz karşılıklı devam ediyor. Benim ne kapım kapalı ne de sonuna kadar açık. Bu bir arz-talep meselesi. Şartlar ne gösterir onu bilemem. Ama dizinin finalini yaparlar, bütün oyuncular bir araya gelirlerse ki bu birçok dizide yapıldı da, ya da 15 yıl sonra bir araya gelirler o zaman seve seve onlarla birlikte olurum. Bu bir gönül borcudur. Sonuçta orası beni var eden bir yer. Önemli bir tekne.

Hürriyet