Divan başkanlığını Edip Semih Yalçın'ın yaptığı kongrede, Fatih Çetinkaya ve İbrahim Kartal'ın aday oldu. Geçerli 604 oyun 350'sini alan Çetinkaya yeniden Ankara İl Başkanlığına seçildi.

Tuğrul Türkeş, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yeni bir seçim dönemine girdiğini ve bu seçimlerde iktidar devir teslimi olacağını öne sürerek, yapmakta oldukları kongrelerin seçimler öncesindeki son iç hazırlıkları olduğunu kaydetti. İşsizlik rakamlarına bakıldığında ekonominin iyiye gitmediğinin ve yeni bir iş imkanı yaratılamadığının görüldüğünü dile getiren Türkeş, Türkiye'nin esas meselesinin bunlar olduğunu söyledi.

Türkeş, hükümetin dış politika konusunda "sıfır sorun" diyerek yola çıktığını kaydederek, "Bölgesel güç olmak isteyen, 'bölgesel güç olacağım' diyen Türkiye'nin dış politikası Amerika'nın istediği Suriye politikasına endeksli olamaz, olmamalı" diye konuştu.

Konuşmasında 12 Eylül soruşturmasına da değinen Türkeş, 12 Eylül döneminde ailesinin de mağduriyet yaşadığını, merhum Alparslan Türkeş'in idamla yargılandığını ve 4 yıl 9 ay hapis yattığını söyledi.

Türkeş, Alparslan Türkeş'in tahliye olduktan sonra yaptığı ilk açıklamayı hatırlatarak,şunları kaydetti:

"Rahmetli Başbuğumuz, 'benim devletten bir alacağım yok. 4 yıl 9 ay burada hapis yattım. Millete hizmetimin bir parçasıdır. Kişisel olarak hakkımı helal ediyorum. Benim bir talebim yok' dedi. İşte bu nedenle şahsi olarak Türkeş ailesi olarak müdahil girmedik. Ama bana 'bir tek soldan adam asıyor demeyin, bulun 2-3 tane sağcı, ülkücü onları da sallandırın' diyen Kenan Evren'den MHP olarak müdahil olduk hesap sorulmasını istiyoruz" dedi.