İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkan Vekili Mustafa Silahyürekli, gerçek taksici esnafının helal ekmeğine göz diken korsan taksilere karşı savaş açatıklarını belirterek, 'Korsan taksicilik yapan babam, kardeşim hatta çocuğum dahi olsa terbiyesiz ve alçaktır. Bu kişileri affetmem mümkün değil' dedi. Geçtiğimiz günlerde korsan taksicilik yaptığını tespit ettiği ağabeyini önce uyaran, vazgeçmeyince de polise ihbar ederek yakalatan Silahyürekli, bundan böyle İstanbul'un neresinde olursa olsun korsan taksileri tespit edip, kökünü kazıyana kadar çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

YENİ BİR YASA ŞART OLDU

Korsan taksilerle mücadele etmek için oluşturduları ekibin emniyet güçleri ile koordineli olarak günde on saati aşan bir çalışma yaptığını belirten Silahyürekli, 'Bugün korsan taksiciler hiç çekinmeden yasal taksi duraklarının hemen yanına durak açma cesareti gösterebiliyor' diye konuştu. Son dönemde İstanbul'da korsan taksi sayısının resmi taksi sayısını ikiye katladığını vurgulayan Silahyürekli, korsanla mücadele için çıkartılacak yeni bir yasa ile cezaların caydırıcı hale getirilmesinin şart olduğunu savundu.

POLİSLERİN ŞEVKİ KIRILIYOR

İstanbul Emniyeti'nin korsan taksicilerle mücadele için oluşturduğu sivil ekiplerin çok başarılı çalışmalara imza ettığını hatırlatan Mustafa Silahyürekli şunları söyledi: 'Bu kardeşlerimizi kutluyorum. Her gün yakaladıkları korsan taksicileri adalete teslim ediyorlar. Ancak esnafın parasını çalan bu hortumcular maalesef 513 TL gibi komik bir ceza ödeyerek serbest kalıyor ve polis kardeşlerimizin de şevkini kırıyor' Silahyürekli, geçtiğimiz Pazar günü Cumhuriyet tarihinde ilk kez Çağlayan Meydanı'nda düzenledikleri 'Korsanla Mücadele Mitingi'nde provakasyonlara gelmeyerek, bir şölen havasında seslerini yetkililere duyurmayı başardığını ifade etti./yeni şafak