Belediyeevleri Mahallesi’ne oturan işsiz M.D., 19 Mayıs’ta 100’üncü Yıl Polis Merkezi Amirliği’ne başvurarak kızı B.’nin kayıp olduğunu bildirdi. Çocuk ve Asayiş Şubesi ekiplerinin araştırmasında, genç kız babasının başvurusundan 1 gün sonra Namık Kemal Mahallesi’nde 45 yaşındaki T.E.’ye ait evde bulunup, kurtarıldı. B.D.’nin evde zorla tutulduğu, barda konsomatris olarak çalışmaya ve fuhuşa zorlandığını iddia etmesi üzerine ev sahibi kadın ile birlikte kızı evde zorla tuttukları, fuhuş yaptırdıkları ve onunla ilişkiye girdikleri öne sürülen M.T. (27), İ.A. (57), M.E. (27), O.B. (31), K.T. (29) ile B.B. (34) yakalandı.
 
"SIĞINDIĞIM ADAM BENİ SATTI"
 
Çocuk Şube’de ifadesi alınan B.D.’nin, "Babam benimle ilişkiye girdi. Kurtulmak için evden kaçtım. Sığındığım T.E. de beni satmaya çalıştı" sözleri üzerine, babası M.D. de gözaltına alındı. Sorguları ardından adliyeye sevk edilen 8 şüpheliden uçak korsanı M.D. ile O.B. ve M.T. tutuklandı, diğer 5 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
M.D., 1998’de, kendisini suçlayan ve o tarihte 4 yaşında olan kızına ait oyuncak pandaya bomba görüntüsü vererek THY uçağını kaçırınca, 8 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilmişti. DHA