6 gün önce Manavgat'ta babanın cinnet geçirmesi sonucu hayatını kaybeden Hüseyin-İrem Demirkan kardeşlerin okulu yarı yıl tatiline hüzünlü girdi. Ölen 5/A sınıfı öğrencisi Hüseyin Demirkan (12) ile 2/A sınıfı öğrencisi İrem Demirkan (8)'ın karneleri, sınıf öğretmenleri tarafından oturdukları sıralara bırakıldı. 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Eroğlu, çok çalışkan 2 öğrencilerini kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. 2 kardeşin başarı dolu karnelerini oturdukları sıralarına bıraktıklarını belirten Eroğlu, kardeşlerin karnelerini köyde yaşayan büyük baba ve büyük annelerine teslim edeceklerini kaydetti. Eroğlu, "Çok buruk bir karne töreni sevinci yaşadık. 6 gün önce elim bir olay sonrası çok çalışkan 2 kardeş öğrencimizi kaybettik. Bu acı olay bizi çok üzdü. 5/A sınıfında okuyan öğrencimiz Hüseyin Demirkan ile 2/A sınıfında okuyan kız kardeşi İrem Demirkan çok çalışkan öğrencilerdi. Hüseyin takdir aldı. Sadece İngilizcesi 4. Geri kalan bütün dersleri 5. Hüseyin aynı zamanda sınıf arkadaşlarının ortak tercihi ile sınıf başkanı seçilmişti. İrem'in bütün dersleri ise 5. Bizim için buruk bir karne sevinci. Çok üzgünüz." diye konuştu. 

Öğrencisi Hüseyin'in çok çalışkan olduğunu belirten sınıf öğretmeni Mehmet Demir, sınıfta buruk ve hüzünlü bir karne sevinci yaşadıklarını söyledi. Hüseyin'in karnesini sırasına bıraktıklarını belirten Demir, kaybettikleri öğrencisinin ismini sınıfta hep yaşatacaklarını ifade etti. Hüseyin'in kitap okumaya çok düşkün bir öğrenci olduğunu belirten Demir, ders yılı başında arkadaşlarının ortak teklifi ile sınıf başkanı seçildiğini kaydetti. Demir, "Çok sevdiğim bir öğrencimi kaymetmenin derin üzüntüsü ve hüznünü yaşıyorum. Öğrencim takdir alma sevincini yaşayamadı. Onun ismini sınıfında ve okulumuzda hep yaşatacağız." dedi.

2/A sınıfında okuyan İrem Demirkan'ın öğretmeni İsmet Uysal da öğrencisinin karnesini oturduğu sırasına bıraktı. Öğrencisi İrem'in çok çalışkan olduğunu belirten Uysal, sınıfta ve okulda çok buruk karne sevinci yaşadıklarını kaydetti.

75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda bin 750 öğrenci eğitim görüyor.

Manavgat Örnek Mahallesi Fevzi Paşa Mahallesi'nde yaşayan ve Manavgat Sanayisi'nde tornacılık yapan baba Mustafa Demirkan, 6 gün önce cinnet getirmiş, eşi Ayşegül ile çocukları Hüseyin ve İrem'i pompalı tüfekle yatakta öldürdükten sonra hayatına son vermişti.