ANKA'nın derlediği bilgiye göre, Babalar günü dolayısıyla büyük market ve AVM'ler de açık bulunuyor. Babalar günü dolayısıyla mezarlıklarda da belediye yetkililerince gerekli tedbirler alındı. Bu çerçevede mezarlıklara kaldırılan otobüs sayısı artırıldı.

BABALAR GÜNÜNDE KRİZ BAHANESİYLE İNDİRİMLİ SATIŞLAR

Babalar gününde bir çok firma, bir yandan yaşanmakta olan krizi hafifletmek diğer yandan da satışları arttırmak için bir dizi kampanya başlattı. Bu çerçevede, firmaların babalarının gününü kutlamak isteyenlere, daha kalıcı ve pahalı hediyeye yönlendirmek için taksit artırıcı kampanyalar düzenledikleri gözleniyor.

BABALAR GÜNÜNE AFİŞ

Genelkurmay Başkanlığı, Babalar günü dolayısıyla 4 adet afiş hazırlattı. Afişler arasında en dikkat çeken fotoğraf Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe ile çekilmiş bir fotoğraf dikkati çekiyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde de yer alan afişlerde ayrıca "Hayatın anlamını ve tüm güzellikleri öğreten babalarımız", "Seninle güven dolar kalbim!, "Yetiştirdiğin evlatlar kutsal vatanın bekçileridir", "Şefkatiniz her zaman bizimle"ifadeleri yer alıyor.

BABALAR GÜNÜ NEDİR?

Washington'da yaşayan John Bruce Dodd, 1910 yılında, 6. çocuğunun doğumu sırasında hayatını kaybeden annesinin ardından, hayatını çocuklarına bakarak geçiren babası William Smart'a özel bir gün armağan etmek amacıyla bu fikri ortaya attı.

Babasının bir yandan çiftlikte çalışıp öte yandan altı çocuğa bakmasının zorluklarını fark eden Dodd, Anneler Günü kutlanırken Babalar Günü`nün olmayışını büyük bir haksızlık olarak nitelendirerek, babasının doğum günü olan 5 Haziran gününün Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başladı. Babalar günü bu çalışmalar sonrası ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'ın Spokane şehrinde kutlandı. Bu tarihten sonra ABD'nin diğer eyaletlerine kutlanmaya başlanan Babalar Günü resmi olarak 1924 yılından sonra Amerika Birleşik Devletleri daha sonra bir çok ülkede kutlanmaya başladı.