Tören sonunda şehidin eşi Günnur Yurdakul, 5 aylık kızları Elif'i son kez babasının yanına getirerek vedalaştı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Saldırganların kimliklerinin belirlendiğini aramaya devam ettiklerini açıkladı.

5 AYLIK KIZINDAN SON VEDA

Gaziosmanpaşa'da silahlı saldırı sonucu şehit olan polis memuru Zekeriya Yurdakul için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, şehidin eşi Günnur Yurdakul, 5 aylık kızı Elif Zühre, yakınları ve mesai arkadaşları katıldı. Polis tören mangası tarafından İstanbul Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirilen şehidin cenazesi için saygı duruşunda bulunuldu.

Düzenlenen törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, şehidin kanını yerde kalmayacağını ve olayın faillerinin en kısa sürede yakalanacağını vurguladı.
BU ÜLKEDE GÖZÜ OLANLAR VAR

Türkiye'nin hızla büyüdüğünü, geliştiğini ancak buna rağmen halen birilerinin emniyet güçlerine saldırmaya devam ettiğini belirterek, "Neden öğle saatinde çorbasını içerken bir polis memuruna iki kişi ki muhtemelen bu ülkenin kimliğini taşıyan, yaşamak için bu ülkenin ekmeğini yiyen ve bu toprağın havasını tenefüs eden iki kişi gelir ve kurşun sıkar beklenmedik bir yerde ve beklenmedik bir şekilde. Biz bu olayları basit bir şekilde haber konusu yaparak geçiştiremeyiz. Diyarbakır kırsalında döşenmiş mayınlarda hayatını kaybeden bir çavuşumuzu ve bir binbaşımızı sayfaların sütunlarının dibinde 'bir binbaşı bir çavuş mayın tuzağına takıldı' deyip küçücük haberle savuşturamayız. Sanki kırsala mantar toplamaya giden garip çobanların başına gelen hadise gibi geçiştiremeyiz. Mayını nereden geldiğini, kimin getirdiğini sorgulamak durumundayız. Bu mayın bu ülkede üretiliyorsa onu bulmak durumundayız. Ülke dışından geliyorsa onu aramak durumundayız. Bu ülkede konuları değerlendirirken kör dövüşten kurtulmak durumundayız. Bu ülke bizi için öyle sıradan bir ülke değildir. Bunu her zaman söylüyoruz. Bu ülkede gözü olanlar var. Bu ülkede bizi kıskanalar var" dedi.

Türkiye halkının, Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkında olduğunu söyleyen Şahin, "Bizi de mutlu eden bizi umutlandıran budur. Bu umut ve güven milletimizi verdiği bu umut ve güvendir ki vali ve emniyet müdürümüzle Yurdakul'un akan kanın yerde kalmayacağı inançla ifade etmişlerdir. Arkadaşlarım gereğini mutlaka yapacaklardır, yapmışlardır da. Her şehidin kanı bize üzüntü verir ama orada kalmaz, sadece bu ülkeyi bize daha çok vatan yapar. Bu ülkeyi bize daha çok sevdirir" diye konuştu.
BABALAR GÜNÜ'NDE BABAYA VEDA

Konuşmaların ardından şehit polis memuru için dua edildi. Şehit polisin cenazesinin kaldırılacağı sırada acılı eşi Günnur Yurdakul, 5 aylık kızı Elif Zümre'yi babasının tabutunun yanına götürerek son kez vedalaştı. Şehidin eşi ve yakınlarının tören sırasında güçlükle ayakta durduğu görüldü. Tören sonrasında gözyaşlarına boğulan acılı eş Günnur Yurdakul'un şehidin mesai arkadaşları teselli etti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da tören sonrasında şehidin ailesini teselli ederek minik Elif'i sevdi.

Tören mangasının omuzlarında son yolculuğuna uğurlanan şehit polis memuruna saygı duruşu ile veda edildi. Şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü.

AA