Babacan, BM Küresel Sürdürülebilirlik Paneli toplantılarına katılmak üzere geldiği New York'ta basın toplantısı düzenledi.
 
Babacan, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun tarafından geçen yıl oluşturulan ve kendisinin de üye olarak seçildiği BM Küresel Sürdürülebilirlik Paneli'nin hazırlamakta olduğu raporla ilgili olarak ''Bizim de Türkiye olarak iştirak edeceğimiz Rio zirvesi öncesinde hazırlanan ve o toplantılara yön vermesi beklenen bir rapor'' dedi.
 
2012 yılının dünya için ve özellikle de Avrupa için belirsizliklerin oldukça büyük olduğu bir yıl olacağını belirten Babacan, "2012 ile ilgili Avrupa ne tür kararlar alacak, Avro bölgesiyle ilgili somut ne tür adımlar atılacak bunlar maalesef henüz belli değil" dedi.
 
Avrupa'da işlerin düzelmesini arzuladıklarını ifade eden Babacan, "Biz gerçekten AB'de olumlu, somut adımların atılıp Avrupa ekonomisinin toparlanmasını arzu ediyoruz" dedi.
 
"Eğer ABD'de mortgage yasasında bizim koyduğumuz o yüzde 25 kuralı olsaydı dünyada bu küresel kriz olmazdı" diyen Babacan, şu anda Avrupa'da sorun yaşayan ne kadar ülke varsa 2009 yılında bunların krizden çıkma adına harcamalarını artıran ülkeler olduğunu anlattı.
 
Kısa vadede Suriye'ye olan ihracatın biraz etkilenebileceğini, ancak bu ülkelerde geçiş süreci tamamlandıktan sonra Türkiye'nin siyasi olarak çok daha yakın bir ilişki kuracağını belirten Babacan, bu ülkelerle ticari ilişkilerin çok daha yoğunlaşacağını söyledi.