Alsancak köyünde, Metehan Altındaş (11), ailesiyle birlikte babaannesi Melahat Altındaş’ın cenaze törenine katıldı. Cenaze töreninin yapıldığı toprak alanda bulunan kale direği, Metehan Altındaş’ın üzerine devrildi.
Yaralı olarak Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesine kaldırılan Metehan Altındaş, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Trabzon İsmet Paşa İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencisi olan Metehan’ın babası Murat ile annesi Yasemin Altındaş, büyük acı yaşadı.
Metehan’ın akrabası Ahmet Bayram, olay sırasında çocukların bir araya gelerek kale direğine tırmandıklarını anlatarak, "Bunun üzerine direk öne doğru düştü ve Metehan’ın yüzüne vurdu. Bunu kim buraya getirmiş bilmiyoruz. Başka bir yerden alınan kale direkleri buraya bırakılmış. Direk zemine monte edilmemiş ve çocukların üzerine çıkması sonucu bu olay meydana geldi" dedi.
Öte yandan, köy meydanının dar olması nedeniyle cenaze töreninin, köyde futbol oynamak için kullanılan alanda yapıldığı, buradaki kale direklerinin ise bir süre önce Söğütlü beldesinde kapatılan bir halı sahadan getirildiği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.