Dünya turnesine 30 Mart'ta Belçika'da başlayacak Baba ZuLa, sırasıyla Almanya, Avusturya, Norveç, İsviçre, Brezilya, Japonya, Ürdün, Türkiye ve Ukrayna’da oryantal rock'n roll tarzıyla dinleyicilere müzik şöleni yaşatacak.

Eşsiz sahne şovları, ilginç kostümleri ve şiirsel müzikleriyle rock'n roll'u yeniden yaratan Baba ZuLa durmak bilmiyor. Şimdiye kadar çıkardıkları 7 albüm, besteledikleri film müzikleri ve verdikleri sayısız konser ile dünya çapında tanınan ekip, bu kez psychedelic tarzını 22 gün boyunca tüm dünyaya duyurmaya, hazırlanıyor. Farklı tarzıyla yıllardır Babylon'un vazgeçilmez grubu olan ve özellikle yabancılardan büyük ilgi gören Baba ZuLa en son albümü "Gecekondu"yu 2010 yılında yayınlamıştı. Yeni albüm çalışmalarına devam eden grup konserlerine de ara vermeden yoluna devam ediyor.

Bu sene başında Japonya'da yayımlanan "21.Yüzyılda Ortadoğu Müziği Rehberi" kitabında albümleri, röportajları, fotoğraflarıyla yer alan grup sadece kitapta yer almakla kalmayıp aynı zamanda grup elemanı Murat Ertel ile kitaba kapak olmayı da başardı.

Mart sonunda dünya turnesine çıkacak Baba ZuLa’nın Mayıs ve Haziran tarihleri ilerki tarihlerde grubun web sitesi üzerinden açıklanacak. Nisan konserlerinin tarihleri ise şöyle:

30 Mart / Brüksel, Belçika
2 Nisan / Mannheim, Almanya
3 Nisan / Freiburg, Almanya
4 Nisan / Leipzig, Almanya
5 Nisan / Bielefeld, Almanya
6 Nisan / Berlin, Almanya
7 Nisan / Bremen, Almanya
8 Nisan / Münih, Almanya
9 Nisan / Erlangen, Almanya
10 Nisan / Viyana, Avusturya
11 Nisan / Graz, Avusturya
12 Nisan / Drammen, Norveç
13 Nisan / Stuttgart, Almanya
18 Nisan / Bern, İsviçre
19 Nisan / Sao Paulo, Brezilya
22 Nisan / Sao Paulo, Brezilya
27 Nisan / İstanbul, Türkiye