Yaklaşık 2 ay önce ihbar üzerine polisin denetim yaptığı alkollü mekana, belediye tarafından ceza kesilmesi olayının Aydın Baro Başkanı Sümer Germen tarafından "fişleme" olarak değerlendirilmesinin ardından olayın tarafları konuştu. Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, sadece yasalar çerçevesinde görevlerini yaptıklarını belirtirken, olay günü bahse konu mekanda yakınları ile birlikte kendi çocuğu bulunan İşadamı Yalçın Pekgüzel polsin görevini yaptığını söyledi.
Aydın"da alkollü bir mekanda bulunan ve yaşı 18"den küçük olan çocuklardan birinin babası olan Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, emniyetin uygulamasından rahatsız olmadığını, aksine emniyetin yapması gerekeni yaptığını söyledi. Bu sorunun yasaların değişmesiyle çözülebileceğini belirten Pekgüzel, olayda emniyetin yaptığının sorgulanmasından ziyade yasaların sorgulanması gerektiğini belirtti.
Bilindiği gibi Aydın"da yaklaşık iki ay önce bir ihbarı değerlendirerek polis ekipleri, alkollü mekanda 18 yaşından küçük çocukların bulunduğunu tespit etmiş ve olay hakkında tutanak tutmuştu. Bunun üzerine polisin fişleme yaptığı yolundaki iddiaların ortaya atılmasının ardından polisin tutanak tuttuğu sırada alkollü mekanda bulunan çocuklardan birisinin babası olan Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel, olayın yaşandığı sırada çocuklarının komşusuyla gezmeye çıktığını söyledi. Oğlunun bahse konu yere komşusuyla gittiğini belirten Pekgüzel, “Emniyetin yaptığı uygulamadan rahatsız değilim. Çünkü emniyet oraya bir ihbar sonrası denetlemiş. Fişleme gibi bir durumun söz konusu olduğunu sanmıyorum. Fakat bu sorun yürürlükteki yasanın değişmesiyle çözülebilir. Bunun için hükümetin çalışma yapması gerekmektedir. Emniyet bir ihbarı değerlendiriyor. Emniyete bu ihbarı mekanın rakibi olan biri de yapmış olabilir, ya da doğal olarak o durumdan rahatsızlık duyan biri de ihbar etmiş olabilir. Emniyet ihbar sonrası olayın gereğini yapmıştır. Sorgulanması gereken emniyetin yaptığı değil, yasadır” ifadelerine yer verdi.