Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"nin kararı doğrultusunda avukatlara dağıtılan, 9 nolu gizli tanık Danıştay saldırısından hüküm giyen Osman Yıldırım"ın ifadesinde, Danıştay saldırısını gerçekleştiren avukat Alparslan Aslan ile Veli Küçük"ün baba oğul gibi oldukları öne sürülüyor

Yıldırım"a ait ifadelerin 13 sayfalık bölümü, dün mahkeme kararı uyarınca avukatlara verildi. İfadenin 126"ncı sayfadan 138"inci sayfaya kadar olan bölümünde, Yıldırım ifadesini alan güvenlik görevlisinin sorularını yanıtlıyor. Avukat Aslan"ı tanıdığını anlatan gizli tanık Yıldırım, 2006 yılında Bostancı sahilinde bir araya geldiği Aslan"ın kendisine, “Allah için, kitap için bir şeyler yapalım. Şaibeli sermaye sahiplerini koparalım. Onları da Türkiye"deki fakir ihtiyaç sahiplerine dağıtalım” dediğini anlatıyor.

"Aslan normal avukat değil"
Yıldırım, ifadesinde Aslan için, “Bence normal bir avukat değil. 3 yıldır tanışıyoruz. Alparslan hem kişilik olarak, hem ilişkileri bakımından normal bir avukat değil” ifadelerini kullanıyor.
Aslan"la daha önce sözleştiği bir görüşmede Küçük"le karşılaştığını anlatan Yıldırım, görevlinin “Veli Paşa ile Alparslan arasında nasıl bir ilişki olduğunu gördün?” sorusuna, “Baba-oğul gibiydiler” yanıtını veriyor.
İfadesinde, Küçük"ü 1998 yılında hapse girdiği dönemden beri tanıdığını belirten Yıldırım, Küçük"ün işadamlarıyla bağına ilişkin soru üzerine de, Küçük"ün Turgut Büyükdağ ve İbrahim Genç"le irtibatlı olduğunu öne sürüyor.


MİLLİYET