Başına isabet eden mermi ile ağır yaralanan küçük Murat hastaneye götürülürken, olay yerine giderek inceleme yapan polis evde 1 Kalaşnikof, 4 av tüfeği ile 1 tabanca ele geçirdi. Silahlara el koyan polis, evde bulunan 5 kişiyi gözaltına aldı.

Olay, gece geç saatlerde Muradiye Mahallesi 3378'inci Sokak'ta meydana geldi. Tarım işçisi 41 yaşındaki Halit Karataş, evde oturduğu sırada ruhsatsız tabancasını temizlemeye başladı. Karataş'ın temizlediği sırada yanlışlıkla tetiğine dokunduğu tabancadan çıkan mermi, odada bulunan oğlu Murat'ın kafasına isabet etti. Küçük Murat kanlar içerisinde yere yığılırken, silah sesi üzerine eve koşan komşuları durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan küçük çocuk, ambulansla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü ve hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle yoğun bakım ünitesine alındı. Bu sırada olayı duyarak Karataş ailesinin evine akın eden yakınları, küçük çocuğun ağır yaralandığını öğrenince baygınlık geçirdi. Fenalaşanlara olay yerinde bulunan ambulansta müdahale edilirken, kalabalık da polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

EVDEN CEPHANE ÇIKTI

Olayın ardından polisler, Karataş ailesinin evinde inceleme başlattı. Küçük Murat'ın ağır yaralanmasına yol açan tabancaya el koyan polisler, evde yaptığı aramada ise 4 av tüfeği ile 1 Kalaşnikof tüfeğe ulaştı. Silahlara şarjör ve mermileri ile birlikte el konuldu. Polis, tamamı ruhsatsız olan silahlara ilişkin olarak kazada oğlunu yaralayan baba Halit, eşi Rukiye Karataş ile babası ve çocuğun iki kardeşini gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen 5 şüphelinin, cephaneliği andıran silahları kan davalı oldukları gerekçesiyle evlerinde bulundurduklarını söyledikleri öğrenildi. Sorgusu üzerine şüphelilerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'Taksirle yaralama' ve '6136 sayılı kanuna muhalefet' suçlarından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.